Hlavní obsah

Do Ameriky! Český kanonýr se vydává v Kubíkových stopách

Polsko mění za Ameriku. Útočník Zdeněk Ondrášek, který je nadále v hledáčku trenéra fotbalové reprezentace Jaroslava Šilhavého, přestupuje z Wisly Krakov do FC Dallas, s nímž podepsal dvouletou smlouvu s opcí na další dva roky. Ondrášek bude třetím Čechem v zámořské MLS, kterou si zatím zahráli Luboš Kubík a letos Bořek Dočkal.

Foto: Sport.cz

Zdeněk Ondrášek (druhý zleva) s tričkem svého nového klubu a rodinným klanem agentů Zíků. Uprostřed je jeho velký kamarád, hokejista Petr Vampola.

Článek

Pozvánku do národního týmu zatím nedostal, v zámoří však pozornost vzbudil. Dallas patří k předním americkým týmům. K můžstvu přichází nový kouč Luchi Gonzalez, který si českého útočníka podrobně zmapoval.

„Trenér Zdeňka Ondráška v Polsku několikrát na vlastní oči sledoval. A doufá, že na autorovi jedenáct podzimních gólů bude moci stavět," říká David Zíka z agentury Global Sports, která hráče zastupuje.

„Zdeněk se vydává ve stopách Luboše Kubíka, který právě v Dallasu v roce 2001 končil svou bohatou kariéru," poukazuje jeho bratr Filip Zíka.

„Jsem rád, že otevíráme americkou cestu pro české a slovenské hráče. Již brzy bychom měli oznámit další zajímavý přestup," avizuje jejich otec Pavel Zíka.

Ondrášek je bývalým hráčem Českých Budějovic a norského Tromsö. Kubík v MLS na přelomu milénia oblékal dresy Chicaga a Dallasu. Současný kapitán české reprezentace Bořek Dočkal pak letos hostoval z čínského Che-nanu ve Philadelphii.

Reklama

Související témata: