Hlavní obsah

Nasri je zpátky. A celý natěšený se chystá na comeback proti Arsenalu

Londýn/Praha

A pak že život není o paradoxech. Bývalý francouzský reprezentant Samir Nasri by o tom mohl vyprávět. Po osmnáctiměsíčním trestu, který si odpykával za dopink, se vrátí na scénu Premier League v duelu proti mužstvu, v němž před jedenácti lety svou kariéru na Ostrovech začínal. V barvách West Hamu United totiž čeká na jednatřicetiletého Nasriho ligové střetnutí proti Arsenalu. A vy můžete být u toho a sledovat, jak si při comebacku povede, neboť duel 22. kola Premier League vysílá přímým přenosem Televize Seznam.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Samir Nasri na archivním snímku v dresu Manchesteru City.

Článek

Mělo jít jen o infuzi na posílení imunity. Pouze vitamíny, nic víc. Alespoň s takovouto verzí se Nasri vytasil, když byl obviněn z nepovolené intravenózní léčby, kterou disciplinární komise UEFA klasifikovala jako doping.

„Během dovolené v Americe jsem onemocněl, bylo mi zle, zvracel jsem. Proto jsem si nechal dát na klinice v Los Angeles infuze na posílení imunity," hájil se Nasri nejprve před disciplinární komisí UEFA a posléze před sportovní arbitráží CAS.

Neuspěl. Ani dodatečné povolení pro terapeutickou výjimku nedostal. Za porušení předpisů fotbalové unie i Světové antidopingové agentury (WADA), kterého se dopustil v prosinci roku 2016, mu disciplinární komise nejprve zastavila činnost na šest měsíců, aby posléze přitvrdila. Nasri nesměl hrát od 1. července 2017 půldruhého roku.

Turecký Antalyaspor, který byl jeho štací ve chvíli, kdy se aféra provalila, s ním okamžitě rozvázal smlouvu a Nasri zůstal bez angažmá.

Na Silvestra mu trest vypršel a West Ham United s ním podepsal profesionální smlouvu. Zatím na šest měsíců, ovšem s dodatkem, že může být prodloužena o další rok.

„Měl jsem ho v Manchesteru City a jsem rád, že s ním budu zase pracovat," přivítal Nasriho s otevřenou náručí chilský kouč Kladivářů Manuel Pellegrini. „Když se jako kluk naučíte jezdit na kole, nikdy to nezapomenete. S fotbalem je to stejné. Samir ho nezapomněl," kvitoval, že má bývalého hráče Arsenalu a Manchesteru City zase v kádru.

„Pomůže nám. Jeho kreativita, fotbalové myšlení, technika, práce s míčem, schopnost vytvářet spoluhráčům šance, to všechno potřebujeme. A to nemluvím o zkušenostech, které v Premier League nasbíral," slibuje si Pellegrini, že s Nasrim v sestavě bude West Ham stoupat v tabulce z desáté příčky výš a výš.

„Jsem nadšený z nové šance, kterou dostávám. A vděčný, že mi ji dávají Hammers a trenér, kterého dobře znám. V posledních týdnech jsem tvrdě pracoval, abych se po dlouhém období bez fotbalu dostal do patřičné fyzické kondice a co nejlepší formy. Udělám vše proto, abych důvěru splatil," nechal se slyšet jednatřicetiletý Nasri, který byl tři roky hráčem Arsenalu a šest dalších patřil Manchesteru City, s nímž získal dva mistrovské tituly.

Pět dnů po podpisu smlouvy ho trenér Pellegrini do základní sestavy Kladivářů v zápase FA Cupu proti druholigovému Birminghamu City. Nasri vydržel na hřišti hodinu a vysloužil si samé superlativy.

Založil 46 akcí, z nichž 44 zakončil úspěšnou přihrávkou, spoluhráčům připravil čtyři šance, vydržel hrát v plném tempu.

„Samir je zpátky, byl jsem s ním velice spokojen," chválil ho po výhře 2:0 a postupu do dalšího kola FA Cupu Pellegrini.

„Trochu jsem se obával, že budu mít potíže s tempem hry, ale cítím jsem se dobře. Proto už se těším na další zápas. O to víc, že v sobotu hrajeme s Arsenalem, takže atmosféra bude mnohem vypjatější a bláznivější," netají Nasri, jak je natěšený na utkání s mužstvem, v jehož dresu prožil tři roky a za které odehrál 125 zápasů.

Jak naladit Televizi Seznam?
Vysílání Televize Seznam naladíte v celoplošném multiplexu 3, který pokrývá 95,7 % území České republiky, a v Přechodové síti 12. Diváci najdou Televizi Seznam i v nabídce poskytovatelů satelitního televizního signálu DIGI TV, T-Mobile TV, Skylink či poskytovatele kabelového televizního vysílání UPC. Spektrum doplňuje několik desítek IPTV/OTT poskytovatelů, kteří umožňují televizní signál šířit přes internet (DIGI TV, T-Mobile TV, KUKI, Sledovanitv.cz, O2TV a další).

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín