Hlavní obsah

Fotbal ztrácí důvěryhodnost, vysvětluje Mlsna rezignaci na pozici v komisi rozhodčích

Praha

Zástupce Ligové fotbalové asociace Petr Mlsna rezignoval na pozici v komisi rozhodčích Fotbalové asociace České republiky. Jedná se už o druhou změnu v komisi během posledního půl roku. Už v říjnu byl z komise odvolán Roman Hrubeš, garant projektu videorozhodčích.

Foto: Petr Hloušek, Právo

V komisi rozhodčích Fotbalové asociace ČR končí Petr Mlsna.

Článek

„Jde o rozhodnutí, které ve mně zrálo v průběhu celého podzimu. Fotbal ztrácí důvěryhodnost. Nesouhlasím s tím, kam směřuje," uvedl Mlsna. „Dochází k resuscitaci lidí spojených s opileckou aférou či osobami, které mají korupční škraloupy z minulosti, tudíž jsem dospěl k nezvratnému rozhodnutí, že musím odejít. Cítil jsem, že je potřeba jasně říct: S tímto se neztotožňuji," uvedl Mlsna, který byl v komisi od července 2016.

"Jde o osobní rozhodnutí pana Mlsny, které plně respektuji, avizované důvody jeho rezignace ale nechci nijak komentovat. Načasování těsně před startem jarní části soutěže, která navíc proběhne premiérově v novém formátu, považuji každopádně za vysoce nešťastné," řekl předseda FAČR Martin Malík.

Mlsna byl v komsi za Ligovou fotbalovou asociaci, která tudíž rozhodne o novém členovi.

"Nastalou situací se určitě budeme zabývat. Ligový výbor zároveň bude zvažovat nejlepší možné řešení, které povede k nominaci nového člena komise rozhodčích za LFA. Povedeme v nejbližších dnech s FAČR debatu o fungování komise směrem k profesionálním soutěžím," praví se v prohlášení LFA.

Reklama

Související témata: