Hlavní obsah

Při požáru v ubytovně Flamenga zemřelo deset lidí

Rio de Janeiro/Praha
Aktualizováno

Při požáru v tréninkovém centru brazilského fotbalového klubu Flamengo přišlo o život deset lidí a další tři utrpěli zranění. Podle médií hořelo v ubytovně pro hráče od 14 do 16 let a minimálně šest z obětí byli hráči mládežnického týmu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Při požáru v tréninkovém centru Flamenga zahynulo 10 lidíVideo: sntv

 
Článek

Požár ve staré části centra, kterou se Flamengo po loňském vybudování nového zázemí chystalo zbourat, vypukl po páté hodině ráno místního času. Hasiči dostali oheň pod kontrolu po dvou hodinách, příčina požáru se vyšetřuje.

"Začalo hořet v našem pokoji. Oheň byl z klimatizace. Stihl jsem díkybohu utéct a jsem naživu," řekl novinářům sedmnáctiletý fotbalista Felipe Cardoso.

Před požárem Rio zasáhly několikadenní bouřky, které si vyžádaly minimálně šest obětí a poškodily mimo jiné i sídlo Flamenga.

Flamengo je jedním z nejznámějších brazilských týmů a v minulosti v něm působily hvězdy jako Zico, Romário, Ronaldinho nebo Mário Zagallo. Klub hrající na stadionu Maracaná má pět brazilských titulů, jeden triumf v Poháru osvoboditelů a rekordních 34 triumfů v lize státu Rio de Janeiro.

Reklama