Hlavní obsah

Summit pod dohledem Colliny, Němci pomohou českému fotbalu s videem

Řím
Aktualizováno

Fotbalová asociace ČR bude v projektu videorozhodčího spolupracovat s německým svazem. Na summitu FIFA v Římě se na tom domluvili nejvyšší představitelé obou asociací. FAČR chce získat maximum zkušeností od svazu, který technologii využívá při všech zápasech nejvyšší bundesligové soutěže. V Římě probírali představitelé jednotlivých národních asociací projekt videa s předsedou komise rozhodčích FIFA Pierluigim Collinou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Známý italský rozhodčí Pierluigi Collina před čtvrtfinále EURO 2012 mezi Českou republikou a Portugalskem.

Článek

Využití videorozhodčího a další podpora a rozvoj projektu stále hýbe fotbalovou Evropou. Češi se snažili v Římě nasbírat co nejvíc zkušeností.

"Dohodli jsme se s německými kolegy na určité spolupráci, chceme od nich čerpat maximum informací a zkušeností. Zároveň bychom chtěli vyjádřit poděkování předsedovi německého svazu Reinhardu Grindelovi za nesmírně vstřícný postoj vůči takové spolupráci," avizuje předseda asociace Martin Malík na webu FAČR.

Na summitu také proběhla velká diskuse o možném rozšíření Ligy národů v celosvětovém měřítku. Na starém kontinentu znamenala vznik další soutěže, která nahrazuje dřívější přípravné zápasy reprezentačních výběrů, a setkala se s pozitivním ohlasem.

"FIFA samozřejmě reaguje na velmi úspěšný start Ligy národů v rámci Evropy a připravuje její start v rámci konfederace CONCACAF (Severní a Střední Amerika). Ráda by jí tak dala určitý mezikontinentální přesah. Jde o zajímavou myšlenku, která však má už v tak nabitém kalendáři řadu logistických a termínových otazníků," poukazuje Malík.

Reklama

Související témata: