Hlavní obsah

Řepka po delší době znovu s Erbovou. Bývalý fotbalista už nemusí platit ranec, ale jeho trable trvají

Brno

Další soudní verdikt ohledně Tomáše Řepky zatím světlo světa nespatřil. Trable pro něj ale rozhodně nekončí. U brněnského soudu, který dnes projednával spor ohledně zanedbání vyživovací povinnosti, bude vše pokračovat 14. května. Po delší době dnes došlo na jeho osobní setkání s jeho bývalou manželkou Vlaďkou Erbovou. A je také zřejmé, že nebude muset platit částku ve výši 175 tisíc korun. Tu žádala Erbová.

Tomáš Řepka u Městského soudu v Brně.Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Řepka přiznal, že v minulosti zanedbal vyživovací povinnost na syna Markuse. Letos v lednu Erbové poslal 500 Kč. Jako důkaz předložil složenku. Vypověděl, že syna Markuse viděl naposledy 10. září 2017. Dne 28. 1. 2018 s ním mluvil po telefonu a na Vánoce mu poslal dárky.

Erbová u soudu potvrdila, že Řepka synovi poslal balíček s dárky, jako byly knihy, tričko nebo autíčko, a to i o předchozích Vánocích. „Syn navštěvuje soukromou školku za 6000 korun měsíčně. Dochází na individuální hodiny krasobruslení a je v hokejové přípravce, kde platíme 8000 korun paušál za ledy. Výstroj stojí asi 20 000 korun,“ vypočetla Erbová náklady.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Tomáš Řepka u brněnského soudu, který projednával zanedbání povinné výživy.

Bývalý fotbalista tvrdil, že navrhoval měsíční alimenty snížit na výši 2000 Kč, ale nakonec ani tuto částku prý platit nemohl, protože nezískal slíbenou práci. Tvrdil, že ho finančně podporovala partnerka Kateřina Kristelová.

„Nemám prostředky a nemám možnosti. Mám exekuce a nikdo mě není schopný zaměstnat, protože nemám praxi,“ řekl Řepka.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Vlaďka Erbová, bývalá manželka Tomáše Řepky, u soudu v Brně.

Soud teď dal Řepkovi možnost uhradit výživné. Pokud tak učiní, trestu se nejspíš vyhne. Nemusí však platit původně vyměřenou výši kolem 175 000 korun, ale jen částku kolem 20 000 korun.

Řepka totiž uspěl u soudu se snížením alimentů z 15 000 měsíčně na 5000 korun a usiluje o snížení na zmíněné 2000. Z této částky soud vycházel. Soud rozhoduje o alimentech za rok. Verdikt zatím žádný nevynesl, líčení odročil.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Tomáš Řepka u soudu v Brně.

Fotbalista má více vroubků, což mu může ve výsledku uškodit. Bývalý obránce Ostravy, Sparty, West Hamu a Fiorentiny kromě prospěšných prací, které už vykonal, dostal i trest vězení za jiné skutky. Pražský obvodní soud ho poslal nepravomocným souhrnným rozsudkem do vězení na 15 měsíců za zpronevěru týkající se prodeje auta za 1,2 milionu korun v době, kdy už mu nepatřilo, ale také za internetové útoky na Erbovou, tedy za poškození cizích práv.

K tomu mu soud podle iDNES.cz změnil podmínku na devět měsíců vězení i za řízení pod vlivem alkoholu. Nejprve za to dostal podmínku, ale v její době znovu řídil opilý.

Reklama

Související témata: