Hlavní obsah

Messi se vrací! Slavný Argentinec je opět v nominaci na reprezentační utkání

Kapitán Lionel Messi se po téměř devíti měsících vrátí do argentinské reprezentace. Hvězdný fotbalista je v nominaci na nadcházející přátelská utkání Argentiny proti Venezuele a Maroku.

Foto: Susana Vera, Reuters

Barcelonská hvězda Lionel Messi.

Článek

Návrat Messiho do argentinského týmu pro dvě nadcházející utkání potvrdil dočasný manažer reprezentace Argentiny Lionel Scaloni. Pětinásobný vítěz Zlatého míče se do reprezentačního výběru vrací poprvé od Mistrovství světa 2018 v Rusku, na kterém Argentina vypadla už v osmifinále s Francií, pozdějším vítězem celého turnaje.

Scaloni už v prosinci loňského roku potvrdil snahy přesvědčit Messiho, aby se do reprezentace vrátil. "Nemluvím s Messim moc často, ale máme vytvořený vztah," cituje dočasného manažera server Goal. "Budeme se snažit, aby se k nám v roce 2019 znovu připojil, probíhají jednání a jsme velmi optimističtí v tom, že se to podaří," uvedl tehdy Scaloni.

A snaha nakonec slaví úspěch. Ačkoli se po zklamání z mistrovství světa Messi omluvil z dalších reprezentačních akcí a vzal si volno minimálně do konce loňského roku, nyní bílo-modrý dres znovu oblékne, tři měsíce před Copou América.

V reprezentaci Messi zatím odehrál 128 zápasů a dal 65 gólů. Poprvé od šampionátu v Rusku je v dnešní nominaci také záložník Ángel Di María z Paris St. Germain.

Reklama