Hlavní obsah

Od tragédie je dělily centimetry. Stožár s osvětlením spadl na hřiště

Dardenelle/Praha

V americkém Arkansasu málem došlo k děsivé tragédii. Na fotbalové hřiště střední školy spadl sloup s osvětlením zrovna ve chvíli, kdy na hrací ploše probíhal žákovský turnaj. Padající pilíř jako zázrakem nikoho nezabil. Incident si ale vyžádal zranění hráče a rozhodčího.

Foto: Sport.cz

Na fotbalové hřiště v USA spadl sloup s osvětlením.

Článek

Na americké Dardenelle High School právě probíhal školní fotbalový turnaj. Z ničeho nic se na plochu zřítil stožár, který jen těsně minul hlavu lajnového rozhodčího. Sudí měl obrovské štěstí, že mu sloup „jen" zlomil nohu. O stejném štěstí může mluvit žák, který na poslední chvíli stihl uskočit.

Podle místních médií to odnesly arbitrovy lýtková a holenní kost. Fotbalista, který na videu uskakuje kotoulem vzad, byl poraněn odraženými střepy, které zasáhly jeho hlavu a nohy. Jeho zranění ale nejsou vážná.

Jednou z příčin pádu měl být vysoký vítr, který dosahoval rychlosti až 80 km/h. Na místě nyní probíhá vyšetřování, které má za úkol zjistit hlavní příčinu nebezpečné události. Školní hřiště je uzavřené, dokud nebude prověřena stabilita všech ostatních sloupů nesoucích reflektory.

Reklama