Hlavní obsah

Argentina - Venezuela 1:3Fotbalisté Argentiny při Messiho návratu podlehli Venezuele

Fotbalový útočník Lionel Messi v prvním zápase za Argentinu od loňského mistrovství světa v Rusku musel v přípravě strávit překvapivou porážku s Venezuelou 1:3. Utkání se hrálo ve Španělsku na stadionu Atlética Madrid. Argentinu ještě čeká v úterý přípravný souboj s Marokem.

Foto: Juan Medina, Reuters

Argentinec Lionel Messi při utkání s Venezuelou v Madridu.

Článek

Venezuele vyšel skvěle úvod, útočník Rondón si v šesté minutě naběhl za argentinskou obranu na dlouhý centr a překonal brankáře Armaniho. Stejně tak vyšel papírovému outsiderovi závěr poločasu. Útočník Murillo vystřelil z hranice vápna přesně ke vzdálenější tyči a Armani byl bez šance.

V 59. minutě snížil Lautaro Martínez, ale nejlepší hráč a střelec severoamerické ligy MLS Josef Martínez čtvrt hodiny před koncem z pokutového kopu stanovil konečné skóre.

Messi se vrátil do sestavy po téměř devíti měsících. Jednatřicetiletý pětinásobný nejlepší fotbalista světa se po zklamání z MS omluvil z dalších reprezentačních akcí a vzal si volno minimálně do konce loňského roku. Argentinci svého kapitána postrádali šestkrát. V reprezentaci Messi odehrál 129. zápas, ale bilanci 65 gólů nerozšířil.

Přípravná fotbalová utkání:
Madrid: Argentina - Venezuela 1:3 (0:2)
Branky: 59. L. Martínez - 6. Rondón, 44. Murillo, 75. J. Martínez z pen.
Ulsan: Korea - Bolívie 1:0 (0:0)
Branka: 86. I Čong-jong.
Jokohama: Japonsko - Kolumbie 0:1 (0:0)
Branka: 64. Falcao z pen.
Orlando: USA - Ekvádor 1:0 (0:0)
Branka: 81. Zardes.
Nan-ning: Uruguay - Uzbekistán 3:0 (1:0)
Branky: 23. a 81. Stuani, 5. Pereiro.

Reklama

Související témata: