Hlavní obsah

Neudržel nervy na uzdě. Falcao zahodil lékařský kufřík a vysloužil si trest

Soul/Praha

Hvězdě ruply nervy. A bylo jedno, že se hrál jen přátelský zápas. Kolumbijský reprezentant Radamel Falcao během utkání s Jižní Koreou za nepříznivého stavu 1:2 šokoval fanoušky. Ve snaze urychlit hru po ošetření spoluhráče, zahodil lékařský kufřík za postranní lajnu. A bylo zle. Místo aby se hrálo, vysloužil si žlutou kartu a nastala další herní prodleva. Kolumbie už pak zvrátit stav nedokázala.

Foto: Shuji Kajiyama, ČTK/AP

Kolumbijský kapitán Radamel Falcao se pokouší o vstřelení branky během přátelského utkání s Japonskem. Ilustrační foto.

Článek

Třiatřicetiletý útočník Falcao ukázal, že mu jako správnému kapitánovi osud utkání není lhostejný, i když se nehraje o body a postup na šampionát.

Kolumbie prohrávala 1:2 a do konce souboje zbývaly dvě minuty plus nastavení. Po ošetřování přímo na hřišti se snažil Falcao zkrátit herní pauzu na minimum. Když viděl, že jeho spoluhráč bude v pořádku, rozhodl se odhodit zdravotnický kufřík za postranní čáru.

Jenže to se sudímu nezamlouvalo a tasil žlutou kartu. Místo hry se tak pauza opět protáhla. A Jižní Korea už náskok uhájila a zvítězila 2:1.

Kolumbie si během reprezentační pauzy připsala jednu prohru a jednu výhru. Dvojnásobný vítěz Evropské ligy Falcao dovedl kolumbijskou reprezentaci alespoň k vítězství 1:0 nad Japonskem, když proměnil penaltu.

Reklama