Hlavní obsah

V kauze napadení fotbalisty Hušbauera padly první tresty, pykat bude i rozhodčí

Praha

Hotovo není, ale padly první tresty. Po divočině v utkání III. třídy okresu Praha západ Radlík – Hvozdnice B, kdy šlo po napadení o život Janu Hušbauerovi, bratrovi známého záložníka Slavie, už znají někteří aktéři divoké potyčky tresty. Vynesla je ve čtvrtek oblastní disciplinární komise. Kdo si tedy od fotbalu na nějaký čas odpočine a kdo zaplatí pokutu?

Foto: archiv Jan Hušbauer

Zraněný fotbalista Jan Hušbauer v nemocnici.

Článek

Největší pozornost se po utkání, které bylo na programu v sobotu 23. března a skončilo za stavu 3:1 nedohrané kvůli mele na hřišti, soustředí na gólmana Radlíku Jana Češku. Ten se podle disciplinární komise dopustil hrubého nesportovního chování, když napadl soupeře (Jana Hušbauera) pěstmi a škrcením, čímž mu způsobil zranění. Bratr záložníka Slavie byl v bezvědomí, ze hřiště byl v sobotu odvezen do nemocnice a až v pondělí byl propuštěn z jednotky intenzivní péče. Vše vyšetřuje policie a ve hře může být i obvinění údajného agresora i z pokusu o vraždu.

Ani fotbalová disciplinárka v tomto případě ještě verdikt nevynesla. Jasné je, že Češka, jenž viděl v utkání červenou kartu, nemůže hrát. „Řízení se odročuje z důvodu doplnění dokazování. Hráč zůstává v předběžném zákazu závodní činnosti," stojí v zápisu ze zasedání Disciplinární komise z 28. března.

Flastr dostal i sudí

Druhý z vyloučených, Martin Štěpanovský, z Hvozdnice B už svůj trest po červené kartě zná. Hráč, který se proměnil v mstitele, vyfasoval za napadení soupeře pěstmi trest zastavení činnosti na šest soutěžních utkání. Zároveň dostal pokutu ve výši tisíc korun i oddíl SK Hvozdnice a to za tělesné napadení hráče soupeře hráčem.

Bez trestu ale nevyvázl ani rozhodčí inkriminovaného duelu Jiří Kubíček, který se podle DK dopustil přečinu nazvaného „administrativní pochybení delegované osoby. Neuvedení ve zprávě o utkání okolností, které jsou podstatné pro disciplinární řízení." Disciplinární komise proto potrestala arbitra zákazem výkonu funkce rozhodčího na dva týdny a peněžitou pokutou ve výši tisíc korun," stojí ve zprávě disciplinárky.

Reklama

Související témata: