Hlavní obsah

Bude mít někdy dost? Božský Zlatan na hřišti zase řádil

Los Angeles/Praha

Zlatan Ibrahimovic v zápase MLS mezi Los Angeles Galaxy a Portland Timbers opět zářil. Fantastický Švéd svému týmu zařídil dvěma proměněnými penaltami vítězství 2:1 a navíc se divákům předvedl jednou efektní střelou v hodně těžké pozici, kterou zastavila tyč. Ibrahimovic tak o sobě pořád dává vědět a parádními akcemi jako kdyby do Evropy neustále posílal vzkaz: Pořád jsem tu, nezapomínejte na mě!

Foto: Kelvin Kuo, Reuters

Zlatan Ibrahimovic slaví proměněnou penaltu, kterou provedl ve stylu Antonína Panenky v zápase mezi LA Galaxy a Portlandem Timbers.

Článek

To byla ale paráda, srdce fotbalových fajnšmekrů plesala. Rána sice nakonec místo v síti jen zazvonila na tyč, i tak si ale Zlatan vysloužil uznání na sociálních sítích. Při střele byl kousek od penaltového puntíku v hodně složité pozici a navíc v obležení Julia Cascanteho, který ho bránil těsně a za pomoci držení.

I tak si ale Ibrahimovic se situací poradil, dokázal se uvolnit a téměř zády k bráně vyslal parádní střelu. Jeho pokus zastavila až tyč.

Tohle ale nebyl to jediný velký moment slavného Švéda. Ibrahimovic v zápase proměnil hned dvě penalty. Při druhém pokutovém kopu si zahrál na českou legendu - Antonína Panenku. Dokonale si díky tomu vychutnal brankáře Portlandu Jeffa Attinellu a fanoušci se mohli zbláznit nadšením.

Reklama