Hlavní obsah

Vedl trenér svůj ligový tým z dovolené? Slovenská liga řeší kuriózní případ...

Nitra

Bizarní situaci řeší Technický úsek Slovenského fotbalového svazu. Na stole mu totiž přistál případ nejasností kolem trenéra ligové Nitry, kterou podle zápisu měl v utkání na hřišti Podbrezové (1:1) vést Ivan Galád, ten je ovšem momentálně oficiálně na dovolené a na stadionu zřejmě vůbec nebyl přítomen, jak uvádí Šport.sk.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační fotografie.

Článek

To je ovšem v rozporu s platnými řády nejvyšší slovenské soutěže. Galád byl oficiálně uvolněn na dovolenou v polovině března, přičemž se zřejmě ani nepočítá s tím, že by se měl na lavičku Nitry vrátit.

Jeho místo zaujal asistent Michal Kuruc, jenž však v zápise z duelu s Podbrezovou zůstal zapsaný jako asistent. „Legislativně je Ivan Galád stále spojený s Nitrou, spolupráci s ním dosud oficiálně nikdo neukončil. To je ten problém. Čekáme na vyjádření klubu, jak vlastně chce vzniklou situaci řešit. Důležitý je důvod neúčasti Ivana Galáda v předmětném zápase," vysvětluje šéf technického úseku Štefan Tarkovič pro Šport.sk.

Nitra bude muset přijít s jednoznačným určením hlavního trenéra. Kuruc totiž coby asistent smí mužstvo vést jen do čtyř duelů. Situace, kdy koučoval tým jako asistent, zatímco v zápisu figuroval jako hlavní trenér Galád, navíc může vyústit v disciplinární trest pro klub.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín