Hlavní obsah

Vrtulník na hřišti, útočníci měli i zbraně. Konec kariéry na sicilský způsob

Konec kariéry, jaký fotbalový svět asi ještě neviděl. Na sicilský způsob. Utkání nižší soutěže Viagrandi–Nebrodi mělo velmi netradiční průběh s naprosto ojedinělým způsobem ukončení kariéry. Někteří diváci možná nevěřili vlastním očím...

Vrtulníkem unesli fotbalistu.

 
Článek

Příchod pětapadesátiletého veterána Ignazia Barbagalla na prašnou plochu by ještě nebyl ničím mimořádným, kdyby se záhy nedaleko místa zápasu nezačala zvedat helikoptéra, která se později snesla na hřiště.

Hráči vyklidili střed. V mračnech prachu se odehrál ozbrojený útok maskovaných jedinců, kteří se chopili domácího matadora a odvedli jej do vrtulníku, který s muži vzápětí odletěl. Barbagallo tak byl nadobro vyloučen ze zápasu.

Scéna jako z akčního filmu. Pochopitelně to ale bylo jen originální divadélko na pozadí sicilské reality na okraji Catanie ... Pobavilo, ale místní fotbalové orgány zase až takové pochopení pro obveselování publika neměly. Končící matador na závěr kariéry od disciplinárky dostal pokutu 200 eur a k tomu ještě zákaz činnosti do konce května.

Reklama