Hlavní obsah

Konec velké série! Holoubkův tým sestřelil slovinský kanonýr

Bratislava

Slovan Bratislava neprohrál ani 27. duel slovenské nejvyšší fotbalové soutěže, přestože už od minulého kola je jistým mistrem ligy. V neděli pocítil jeho sílu čtvrtý Ružomberok, který naopak ukončil svou sérii bez prohry na jedenácti zápasech. Svěřenci Davida Holoubka prohráli na nedávno znovuotevřeném Tehelném poli 2:3, když jim dva údery zasadil domácí Andraž Šporar.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér David Holoubek.

Článek

Pro slovinského snajpra šlo už o 22. a 23. gól v této sezoně, z níž odehrál 25 střetnutí. První trefu zaznamenal po chybné rozehrávce stopera Jána Masla. Hosté vyrovnali po změně stran, když z nakrátko rozehraného rohového kopu centroval Zinedin Mustedanagič zapůjčený ze Sparty přesně na hlavu kapitána Dominika Kružliaka.

Mustedanagič je již jediným Bosňanem v Holoubkově kádru, protože v týdnu klub ukončil spolupráci s takřka dvoumetrovým forvardem Ismarem Tandirem.

Belasí získali jednogólový náskok zpět půlhodinu před koncem. Dalibor Takáč se natahoval nohou po míči ve vzduchu, přičemž možná zavadil o Marina Ljubičiče, který se velmi ochotně poroučel k zemi. Sudí Chmura nařídil penaltu, z níž se prosadil Šporar, přestože gólman Macík vystihl směr.

Ružomberok pak hrál vzadu na riziko, což potrestal z rychlého protiútoku Dejan Dražič. Na konečných 2:3 snižoval v závěru Viktor Jedinák.

ŠK Slovan Bratislava - MFK Ružomberok 3:2 (1:0)
Góly: 20. a 62. z penalty Šporar, 74. Dražič - 48. Kružliak, 90. Jedinák.
Rozhodčí: Chmura - Jenčura, Galo, 6845 diváků
ŠK Slovan Bratislava: Greif - Apau, Bajrič, Božikov, Suchockij - Ljubičič, Rabiu (82. Nono) - Holman (79. Strelec) - Čavrič (46. Moha), Šporar, Dražič.
MFK Ružomberok: Macík – Čurma, Kružliak, Maslo, Kmeť (69. Kostadinov) – Gál-Andrezly (85. Jedinák), Takáč (80. Kochan), Qose, Madleňák – Mustedanagič - Gerec.

Reklama

Související témata: