Hlavní obsah

Neymarův trest za pěstí fanouškovi? Hvězda PSG může dostat stopku až na osm zápasů

Paříž/Praha

Slavný PSG nedokázal dosáhnout na francouzský double a po porážce 2:3 na penalty s Rennes ve finále poháru se musely pařížské hvězdy spokojit pouze se stříbrnými medailemi. Neymar během ceremonie navíc neudržel nervy a provokujícího fanouška v hledišti Stade de France udeřil do obličeje. Incidentem se bude zabývat disciplinární komise a pro Brazilce to nevěstí nic dobrého. Zahrát si nemusí až osm zápasů.

Foto: Thibault Camus, ČTK/AP

Zklamaný Neymar sedí na lavičce po porážce 2:3 na penalty ve finále francouzského ligového poháru proti Rennes.

Článek

Hráči PSG sice vedli po dvaceti minutách hry 2:0, vedení ale neudrželi a po penaltovém rozstřelu zisk poháru slavili fotbalisté Rennes. K incidentu mezi Neymarem a mužem v hledišti došlo během cesty PSG na ochozy pro stříbrné medaile. Muž si zklamané fotbalisty natáčel na telefon, což se zřejmě brazilské hvězdě nelíbilo. Divákovi nejprve chytil ruku s telefonem a po chvíli ho ještě praštil do obličeje.

Jednoznačné selhání může vítěze Ligy mistrů s Barcelonou přijít pěkně draho. Podle španělského deníku AS je ve hře trest zastavení činnosti na tři až osm zápasů. Vzhledem k tomu, že Neymar v této sezoně dlouho laboroval se zraněním nártní kůstky, případný další výpadek z herního rytmu pro něj může být značnou komplikací.

Neymar na tribuně s fanouškem po finále poháru

Sedmadvacetiletý držitel španělského a francouzského titulu v dalších dvou ligových kolech proti Montpellier a Nice ještě nastoupí. Trest začne platit teprve až disciplinární komise rozhodne o tom, jestli se hvězda PSG provinila. Vzhledem k tomu, že existuje průkazné video Neymarova prohřešku, o vině by neměl být pochyb.

Podle listu Le Parisien dostane stop na tři zápasy i Kylian Mbappé. Ten předvedl likvidační zákrok na koleno Damiena Da Silvy během prodloužení. PSG z posledních pěti střetnutí dokázalo zvítězit pouze jednou proti Monaku, přesto mají Pařížané domácí titul s předstihem v kapse. Pokud by Neymar dostal skutečně stop na osm zápasů, fotbalové prázdniny by se mu pořádně protáhly. Nastoupit by nesměl ve třech závěrečných duelech této sezony a odpočíval by i v pěti zápasech na startu nového ročníku Ligue 1.

Reklama

Související témata: