Hlavní obsah

VAR po americku! Sudí se pletl pod nohy a pak alibisticky odvolal gól

Tohle se opravdu jen tak nevidí. Zámořská Major League Soccer řeší kontroverzní rozhodnutí sudího během nedělního střetnutí týmu D.C. United a Columbus Crew. Fotbalisté Washingtonu na domácím hřišti rozjížděli slibně vypadající akci, ale rozhodčí se připletl hráčům pod nohy a z následného protiútoku hosté vsítili branku. Sudí Ted Unkel ji ale po shlédnutí videa neuznal. Příznivci Columbusu se po prohře 1:3 bouří a žádají jeho hlavu.

Foto: Brad Mills, Reuters

Brankář D.C. United Joseph Mora se rozčiluje na sudího během střetnutí s Columbusem.

Článek

Správné rozhodnutí, nebo čistý alibismus? To je otázka, na kterou se ptají fanoušci MLS po shlédnutí záznamu souboje mezi Washingtonem a Columbusem. Běžela 22. minuta zápasu, když domácí vyrazili na zteč. K jejich smůle se ale do akce zapojil také sudí Unkel, který svou nešikovností útok zastavil.

Aby toho pro United nebylo málo, z následné protiakce se prosadil hostující Pedro Santos. Jenže radost z gólu mu dlouho nevydržela. Unkel se běžel podívat na video a po chvíli strávené před obrazovkou branku neuznal. Kouč Columbusu kvůli tomu doslova běsnil u postranní čáry.

V zápisu o utkání je uvedeno, že branka byla odvolána kvůli faulu Wila Trappa na Luciana Acostu. Příznivci hostů se ale s takovým vysvětlením nehodlají smířit a v rozhodnutí vidí pouze alibismus sudího, jak se zbavit viny na ovlivnění situace. Fanoušci dokonce podepisují petici, kterou chtějí dosáhnout vyškrtnutí rozhodčího z listiny sudích.

DC United porazilo Columbus 3:1. Za domácí se prosadil také kapitán Wayne Rooney, který v nastavení prvního poločasu zvyšoval na 2:0 gólem z penalty.

Reklama