Hlavní obsah

Řepka unikne dalšímu trestu, soud zastavil jeho stíhání kvůli neplacení alimentů

Aspoň jedna dobrá zpráva pro bývalého fotbalistu Sparty Tomáše Řepku. Soud jej nepotrestá za dlouhodobé neplacení výživného na syna z prvního manželství, trestní stíhání bylo zastaveno. Zjistil to server iDNES.cz z databáze soudních rozhodnutí. Řepka bývalé ženě dlužil téměř milion korun. Bývalý fotbalový reprezentant už dříve dostal v jiných kauzách 30 měsíců vězení.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Tomáš Řepka u Městského soudu v Brně.

Článek

Za přečin zanedbání povinné výživy hrozil Řepkovi až jeden rok vězení. Hlavní líčení mělo pokračovat ve čtvrtek 16. května, soudkyně Alice Havlíková z Obvodního soudu pro Prahu 6 však jednání zrušila. Z veřejné justiční databáze vyplývá, že od 9. května je Řepkovo stíhání v této věci zastaveno.

Učinit tak smí podle trestního řádu soud či státní zastupitelství, a to například "je-li trest, k němuž může trestní stíhání vést, zcela bez významu vedle trestu, který pro jiný čin byl obviněnému již uložen". Roli mohla sehrát i skutečnost, že Řepka dlužné výživné zcela nebo aspoň zčásti uhradil, píše server. Detaily kolem zastavení trestního stíhání budou podle webu pravděpodobně známy poté, co soud Řepkovi čerstvé vydané rozhodnutí doručí.

Bývalý fotbalista neplatí ani na syna z druhého manželství, za rok dluží 175 000 korun. Také v tomto případě je obviněn ze zanedbání povinné výživy. Případ řeší brněnský městský soud. Hlavní líčení má pokračovat v úterý 14. května.

Reklama

Související témata: