Hlavní obsah

Hvězda Ajaxu na odchodu do Barcelony. Fanoušci se s de Jongem rozloučili ve velkém stylu

Amsterdam/Praha

Jen pár dní poté, co svěřenci Erika ten Haga museli překousnout hořkou porážku s Tottenhamem v semifinále Ligy mistrů, si spravili chuť alespoň na domácí scéně. Výhra v předposledním kole nad Utrechtem 4:1 znamená, že mají Amsterdamští titul prakticky v kapse. Pro Frenkieho de Jonga byl nedělní triumf sladkým domácím rozloučením s fanoušky před přestupem do Barcelony. Příznivci Ajaxu na něj po zápase počkali a za jeho služby klubu ho ocenili pořádně hlasitým poděkováním.

Frenkie de Jong se loučí s Ajaxem

 
Článek

Poslední zápas v dresu Ajaxu před domácím publikem dostal pro nizozemského fotbalistu De Jonga zlaté kontury. Výhra 4:1 a zaváhání pronásledovatele v souboji o titul PSV znamená, že poslední středeční kolo už může mistrovské oslavy Ajaxu pokazit pouze v teoretické rovině.

„Co se to do *** děje?" vykřikla přítelkyně dvaadvacetileté vycházející hvězdy světového fotbalu ve chvíli, když společně dorazili na balkón amsterdamské arény. Pod ní se totiž srotila oslavující horda domácích fanoušků, která se přišla s de Jongem rozloučit. Výrazná postava letošního ročníku Ligy mistrů podepsala pětiletý kontrakt s Barcelonou a závěrečné kolo na půdě Graafschapu bude jeho posledním představením v červenobílém dresu.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Frenkie de Jong z Ajaxu oslavuje gól v Lize mistrů během semifinálového utkání s Tottenhamem Hotspur.

„Frenkie de Jong! Frenkie de Jong!" skandovali příznivci Ajaxu a nizozemský reprezentant si vychutnával jejich přízeň. Fotbalista počkal, než se rozjásaní fanoušci ztiší, aby mohl sám rozezpívat jeden z amsterdamských chorálů.

Ajax má v čele ligy náskok tří bodů na PSV. K naprosté jistotě titulu stačí lídrovi tabulky získat bod s předposledním Graafschapem. Vzhledem k čtrnáctibrankovému deficitu PSV v rozdílu skóre oproti Ajaxu bude však poslední zápas pouhou formalitou. Ajax Amsterdam získal nizozemský titul naposledy v sezoně 2013/2014.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články