Hlavní obsah

Stanciu utíká z Al Ahlí. Arabové mu prý neplatili slíbené peníze. Co na to Sparta?

Džidda/Praha
Aktualizováno

Fotbalová Sparta je v pozoru! Rumunský fotbalový záložník Nicolae Stanciu, který na Letné působil a patřil mezi hvězdy týmu, je na odchodu ze saúdskoarabského Al Ahlí. Arabský klub má finanční problémy, kvůli kterým neplní své závazky vůči hráčům. Stanciu měl ve čtvrtek nasednout do letadla a opustit zemi, požaduje okamžité ukončení smlouvy. Informoval o tom rumunský server Sport.ro. Jak na situaci zareaguje Sparta? Pokusí se hráče znovu získat na Letnou?

Foto: Sport.cz

Nicolae Stanciu v saúdskoarabském klubu Al Ahlí dlouho nevydržel.

Článek

Slíbili mu pohádkový plat a tučné bonusy, přijít si měl na dva a půl milionu eur ročně. I díky tomu Stanciu v zimě opouštěl pražskou Spartu, přestože fanouškům sliboval zisk nějaké trofeje. Vidina finančního přilepšení se ale zřejmě definitivně zhroutila jako domeček z karet. Al Ahlí se má potýkat s dluhy a klubu se dvě kola před koncem ligy rozpadá kádr.

Šestadvacetiletý Stanciu měl dnes ráno nasednout do letadla a opustit Arabský poloostrov. K večernímu zápasu 30. kola tamní nejvyšší soutěže proto nenastoupí. Po klubu požaduje okamžité ukončení smlouvy. Rumunský špílmachr přitom není jediným hráčem Al Ahlí, který bude vůči organizaci postupovat obdobným způsobem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Smutný Nicolae Stanciu se neprosadil a Sparta vstřebává domácí porážku od Teplic.

Al Ahlí měl za Stancia Spartě údajně zaplatit 10 milionů eur. Fotbalista za tým z města Džidda nastoupil k deseti soutěžním zápasům a vstřelil dvě branky. Nyní se pro letenský klub zřejmě otevírá možnost jednu z někdejších nejvýraznějších postav sparťanského kádru posledních let získat zpět.

Stanciu přestoupil na Letnou v roce 2018 z belgického Anderlechtu. Za Spartu nastoupil k 31 zápasům a vstřelil deset branek.

Rumunský fotbalista Stanciu utíká z Al Ahlí, má se Sparta pokusit jej znovu angažovat?
Ano.
56,9 %
Ne.
43,1 %
Celkem hlasovalo 3203 čtenářů.

Reklama

Související témata: