Hlavní obsah

Policie poprvé mluvila s těžce zraněnou ženou, která svědčila v kauze ruských fotbalistů

Hradec Králové

Královéhradečtí kriminalisté dnes v nemocnici poprvé mluvili s těžce zraněnou svědkyní z kauzy odsouzených ruských fotbalistů, Jekatěrinou Bobkovovou. Spadla 10. května ve Špindlerově Mlýně z balkonu z výšky asi deseti metrů. Policie se kloní k tomu, že ji nikdo dolů neshodil, vyplynulo z dnešního vyjádření mluvčí královéhradecké krajské policie Ivany Ježkové. Totožnost Bobkovové nepotvrdila, uvedla jen to, že má ruskou státní příslušnost. Ruska je stále hospitalizovaná ve Fakultní nemocnici Hradec Králové.

Foto: Sport.cz

Fotbalisté Alexandr Kokorin a Pavel Mamajev u soudu.

Článek

"Kriminalisté dnes dopoledne hovořili se zraněnou ženou, jejíž zdravotní stav se zlepšil natolik, že byla schopna s nimi komunikovat. Vzhledem k mnohačetným zraněním je ale stále pod vlivem silné medikace," řekla ČTK Ježková. Podle ní nešlo v právním slova smyslu o výslech. "Prozatím zjištěné skutečnosti nenasvědčují tomu, že by na jejím zranění měla mít podíl další osoba," řekla ČTK mluvčí.

Vyšetřování případu pokračuje. Kriminalisté čekají na závěry znalců z odvětví soudního lékařství a toxikologie a závěry kriminalistické expertizy z oborů genetika a daktyloskopie. Součástí trestního řízení je také znalecké zkoumání, které by mělo objasnit mechanismus vzniku poranění, které žena utrpěla.

Policie spolupracuje s velvyslanectvím

"V současnosti stále prověřujeme, k čemu na místě události došlo, nikdo doposud nebyl z ničeho obviněn," řekla ČTK Ježková. Ve věci hradečtí policisté také spolupracují s velvyslanectvím Ruské federace v ČR.

Ruska u moskevského soudu nedávno svědčila v případu ruských fotbalových reprezentantů Pavla Mamajeva a Alexandra Kokorina, kteří byli tento měsíc odsouzeni v Moskvě za loňské napadení několika lidí v centru ruské metropole k 18 respektive 17 měsícům za mřížemi.

Tisková agentura RIA Novosti v půlce května uvedla, že Jekatěrina Bobkovová se zřítila z hotelového balkonu ve Špindlerově Mlýně. Na případ zraněné ženy tehdy upozornil Deník N. Bobkovová byla podle ruské agentury jednou z hlavních svědkyní v případu fotbalistů. Nacházela se totiž v Moskvě v jejich společnosti, když se konflikty staly.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články