Hlavní obsah

Fotbalový svět se topí v slzách. Truchlí hvězdy i nejslavnější kluby

Aktualizováno

Fotbalový svět se topí v slzách. Pár hodin před finále Ligy mistrů se do světa rozletěla zpráva o tragické smrti Antonia Reyese. Někdejší hvězda Arsenalu, která s Kanonýry slavila mistrovský titul a triumf v FA Cupu, zemřela v pětatřiceti letech při dopravní nehodě v jeho rodné Seville. Smutní legendy z celého světa a vyjadřují soustrast pozůstalým.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Bývalý španělský fotbalový reprezentant José Antonio Reyes zemřel v 35 letech při autonehodě.

Článek

„Jsem zničený, když jsem slyšel tu strašnou zprávu. Jose zůstane navždy v našich srdcích a já vyjadřuji soustrast jeho rodině a přátelům," uvedl třeba bývalý manažer Gunners Arséne Wenger.

Legendární střelec ve službách Arsenalu Thierry Henry byl šokovaný zvěstí o smrti kamaráda. „Je to strašná a smutná zpráva. Jose byl báječný hráč, vynikající parťák a výjimečný člověk. Posílám sílu jeho rodině v téhle těžké chvíli," napsal na sociální síti. V podobném duchu se vyjádřil i další z někdejších spoluhráčů Freddie Ljungberg.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Situace po smrtelné nehodě fotbalisty ReyeseVideo: sntv

Zpráva o smrti známého fotbalisty pochopitelně zaskočila celý fotbalový svět. „Všichni v Arsenalu jsme zdrceni z té šokující zprávy. Odpočívej v pokoji Jose," stojí na twitterovém účtu Kanonýrů.

Reyes začal svou kariéru ve španělské Seville. Zahrál si ale také i za Arsenal, Real Madrid a Atlético Madrid. Proto i ve Španělsku tečou fotbalové slzy proudem. „Nemohla přijít horší zpráva. Milovaná hvězda Sevilly Jose Antonio Reyes zemřel při dopravní nehodě," stojí na twitterovém účtu nejvyšší španělské soutěže.

Největší úspěchy Jose Antonia Reyese
FC Sevilla - Evropská liga (2013/14, 2014/15, 2015/16)
Arsenal - Premier League (2003/04), FA Cup (2004/05)
Real Madrid - La Liga (2006/07)
Atlético Madrid - Evropská liga (2009/10, 2011/12)
Befica - Taca da Liga (S008/09)

„Nemohu najít slova, která by vyjádřila mé pocity, když jsem slyšel tu strašnou zprávu o tragické nehodě. Nikdy nezapomenu na tvůj úsměv Jose, nikdy. Bylo mi ctí být po tvém boku," napsal na sociální sítě Unai Emery, manažer Arsenalu, jenž Reyese vedl v Seville.

„Jsem zlomený, zničený. Nemám slov. Nikdy na tebe nezapomenu," neskrýval smutek ani Sergio Ramos, lídr Realu Madrid.

Smutek vyjádřily i další slavné kluby jako FC Barcelona, Tottenham Hotspur, FC Chelsea. Zprávu na svůj twitterový účet umístil i Petr Čech, jenž v posledních letech v Arsenalu působil.

Reklama

Související témata: