Hlavní obsah

Šéf klubu mu napsal, že končí. Trenér přišel k poslednímu duelu sezony v rybářském oblečení

Dinslaken/Praha

Fotbalový svět zažil už různé formy protestu. Kouč Markus Kay, který trénuje tým hrající německou divizi Oberliga Niederrhein, zašel ve své vynalézavosti ale opravdu daleko. Když se přes zprávu v telefonu od majitele klubu dozvěděl, že po sezoně končí, k poslednímu zápasu se oblékl jako rybář. Němec si nezapomněl vzít také prut a utkání odtrénoval u postranní čáry vskutku svérázným způsobem. Jeho tým podlehl hostům 1:5.

Foto: Sport.cz

Německý trenér fotbalového klubu TV Jahn Hiesfeld odkoučoval poslední zápas sezony v netradičním převleku.

Článek

Prohráli předposlední zápas sezony 1:2. Bezprostředně po tom přišla trenérovi zpráva od majitele klubu. „Napsal nám SMS, že končíme," řekl kouč deníku 11Freunde. „Bylo to proti všemu, na čem jsme byli domluveni, pro mě je takové chování bez respektu nepřijatelné," vysvětloval Kay svou motivaci k protestu.

Majitel klubu navíc trenérský štáb kritizoval v místních novinách. Tým podle něj hrál úplně bez systému, z náhradníků se nikdo nerozcvičoval a šéf klubu se nechal slyšet, že měl sto chutí dojít pro rybářské pruty a donést je na lavičku.

„Když si to v novinách přečetl můj otec, ptal se mě, co s tím budu dělat," pokračoval trenér své vysvětlení k osobité formě protestu. „Najednou ho vidím, jak stojí ve dveřích od domu a v ruce drží starý prut," dodal sedmatřicetiletý trenér, který teď kvůli vyhazovu bude mít spoustu času na přemýšlení, třeba na rybách.

Reklama