Hlavní obsah

Buffon po jediné sezoně opouští PSG! Moje dobrodružství mimo Itálii je u konce, říká legenda

Praha

Italský fotbalový brankář Gianluigi Buffon po jediné sezoně odchází z Paris St. Germain. Jednačtyřicetiletý gólman se dohodl s vedením francouzského mistra, že neprodlouží smlouvu, přestože nabídku nového kontraktu dostal. Jeho agent vyloučil, že by Buffon uvažoval o ukončení kariéry.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Gianiugi Buffon své působení ve Francii ukončil

Článek

"Odcházím šťastný, protože jsem si užil tuhle zkušenost, která mi nepochybně pomohla posunout se vpřed. Moje dobrodružství mimo Itálii je u konce," prohlásil pro klubový web Buffon, který do Paříže přišel loni v létě po 17 letech strávených v Juventusu Turín, s nímž vybojoval devět titulů.

"Ernest Hemingway napsal, že na světě existují pouze dvě místa, kde lidé můžou žít šťastně: doma a v Paříži. Ode dneška se tento citát bude vztahovat i na mě. Paříž svým způsobem navždy zůstane mým domovem," řekl Buffon.

Také vedení PSG vyjádřilo v prohlášení vděčnost, že za klub chytal "nezapomenutelný 'Gigi', nejlepší gólman všech dob, mistr světa z roku 2006 a držitel mnoha individuálních ocenění".

Z Buffonova vyjádření vyplynulo, že se hodlá vrátit do Itálie. Jak ale řekl serveru cittaceleste.it jeho agent Silvano Martina, zatím nepadlo žádné rozhodnutí o budoucím působišti. "Nekončí s hraním, nemá to v úmyslu," prohlásil Martina.

"Od toho oznámení jsem bombardován telefonáty, ale ještě se nerozhodl," konstatoval a pouze naznačil, že Buffon má vedle Juventusu blízko k FC Janov, Laziu Řím či Carrarese, což je klub z jeho rodného města. Spekuluje se i o Parmě, kde Buffon začínal s profesionální kariérou.

Buffon prožil ve Francii s ambiciózním týmem rozporuplný ročník. PSG jasně opanoval domácí soutěž, ale v Lize mistrů vypadl v osmifinále s Manchesterem United, přestože úvodní duel na Old Trafford vyhrál 2:0. V domácí odvetě ale podlehl 1:3.

Pařížanům se nevydařilo ani finále domácího poháru, v němž vedli 2:0 nad Rennes, tým brankáře Tomáše Koubka ale vyrovnal a při penaltách dokonal obrat.

Reklama

Související témata: