Hlavní obsah

Chile - Japonsko 4:0Fotbalisté Chile si s chutí zastříleli

Fotbalisté Chile vstoupili skvěle do turnaje Copa America, když vyhráli ve skupině C nad Japonskem jasně 4:0. Dvěma trefami se blýskl někdejší útočník německého Hoffenheimu Eduardo Vargas, jeden gól dali Alexis Sánchez z Arsenalu a obránce Erick Pulgar, jenž hraje v Itálii za Boloňu.

Foto: Amanda Perobelli, Reuters

Fotbalisté Chile vykročili za obhajobou titulu na mistrovství Jižní Ameriky vítězstvím 4:0 nad hostujícím týmem Japonska. Dvěma góly přispěl Vargas.

Článek
Fotogalerie

Chilany poslal do vedení krátce před poločasem obránce Pulgar, když se prosadil po rohovém kopu hlavou a gólman neměl nárok. Další góly padly až po přestávce.

Nejprve dal o sobě vědět útočník Vargas. Ten pálil z hranice pokutového území a směr jeho rány změnil tečí jeden z bránících Japonců. Následně přišel další úder Chilanů ze vzduchu. Alexis Sánchez byl sice tísněný obráncem, přesto se ale nakonec dokázal prosadit a zvýšil na 3:0.

Foto: Andre Penner, ČTK/AP

Japonský fotbalista Ayase Ueda se nemohl smířit s debaklem, který jeho tým utrpěl v bitvě s Chile.

Skóre pak pečetil chvíli před koncem opět Vargas, když přehodil gólmana, který se vydal daleko z branky, aby zmařil rychlou akci soupeře. U míče byl však dřív Chilan a japonský brankář musel znovu lovit míč ze své sítě.

Copa América, mistrovství Jižní Ameriky ve fotbale:
Skupina C:
Chile - Japonsko 4:0 (1:0)
Branky: 54. a 83. Vargas, 41. Pulgar, 82. Sánchez.
Aktuální tabulka
1.Uruguay11004:03
Chile11004:03
3.Japonsko10010:40
Ekvádor10010:40

Reklama

Související témata: