Hlavní obsah

Argentina - Katar 2:0Messi a spol. odvrátili pohromu. Argentina spolu s Kolumbií postupují do čtvrtfinále

Porto Alegre/Praha

Hrozila kolosální ostuda, kterou však fotbalisté Argentiny na poslední chvíli odvrátili. V závěrečném utkání základní skupiny jihoamerického šampionátu porazili 2:0 Katar a společně s Kolumbií prošli do čtvrtfinále.

Foto: Edison Vara, ČTK/AP

Argentinec Lionel Messi (vpravo) během utkání jihoamerického mistrovství proti Kataru.

Článek

Argentinci měli po dvou zápasech Copy América pouze bod za remízu 1:1 s Paraguayí, kterou zajistil gólem z penalty hvězdný Lionel Messi. V dnešním klíčovém utkání v Porto Alegre uklidnil bílomodré už ve 4. minutě Lautaro Martínez z Interu Milán, který otevřel skóre poté, co vystihl špatnou rozehrávku Katařanů.

Argentina pak dlouho nedokázala proti asijským šampionům přidat pojistku, dočkala se až v 82. minutě díky kanonýrovi Manchesteru City Sergiu Agüerovi.

Z druhého místa tak Argentina prošla do čtvrtfinále, v němž se v pátek střetne s Venezuelou. Hostující Katar je vyřazen, Paraguay bude se dvěma body čekat na zbývající výsledky základní části, zda projde do play off z třetího místa.

Kolumbie napodobila domácí Brazílii a také ona prošla skupinou bez inkasované branky. Již s jistotou čtvrtfinále se o její vítězství nad Paraguayí zasloužil gólem z 31. minuty Gustavo Cuellar.

Copa América, mistrovství Jižní Ameriky ve fotbale v Brazílii:
Skupina B:
Argentina - Katar 2:0 (1:0)
Branky: 4. Martínez, 82. Agüero.
Kolumbie - Paraguay 1:0 (1:0)
Branka: 31. Cuellar.
1.Kolumbie33004:09
2.Argentina31113:34
3.Paraguay30213:42
4.Katar30122:51

Reklama