Hlavní obsah

Neměl svůj den. Hvězdný Suárez žádal po rozhodčím odpískání penalty po ruce ve vápně. Jenže tou hrál gólman

Na Copě América se Luisi Suárezovi zatím střelecky daří. Během tří zápasů základních skupin si připsal dva góly a jednu asistenci a spolu s dalšími čtyřmi hráči prozatím vévodí individuálním statistikám. Po nočním utkání „jeho“ Uruguaye s Chile o něm ale fanoušci mluví v jiných souvislostech. Po rozhodčím totiž útočník požadoval odpískání penalty za hru rukou ve vápně - na čemž by asi nebylo nic divného, kdyby jí ale nehrál gólman Chile Gabriel Arias.

Foto: Leo Correa, ČTK/AP

Střelec jediného gólu zápasu Edinson Cavani (vlevo) oslavuje trefu společně s Luisem Suárezem. Ten pobavil fanoušky netradičním požadavkem.

Článek

Suárez operoval s míčem kousek od hranice malého vápna, když se rozhodl už ve velkém úhlu těsně před brankovou čárou balon odehrát. Jenže do cesty se míči postavil Gabriel Arias, gólman Chile, a rukou jej vyrazil na roh.

Hvězdný útočník Barcelony se, možná i v zápalu boje, okamžitě dožadoval penalty a směrem k rozhodčímu vehementně signalizoval, že bylo ve vápně hráno rukou. Jako kdyby si hned neuvědomil, že před ním stojící hráč byl brankář chilského výběru. A fanoušci na sociálních sítích se tak baví.

Diváci přítomní na stadionu pak byli svědky ještě dalšího podivného požadavku uruguayské hvězdy. O něco později totiž jeden z fanoušků vběhl na hřiště, Chilan Gonzalo Jara ho "faulem" zpacifikoval a Suárez chtěl, aby sudí za zákrok Jaru vyloučil.

Útočník slavného katalánského velkoklubu se ale navzdory tomu, že ani s jednou ze svých zvláštních žádostí neuspěl, nakonec mohl radovat z vítězství. Tři body zařídil svoji trefou v 82. minutě Cavani, Uruguay díky tomu svoji skupinu vyhrála a ve čtvrtfinále narazí na Peru. Chile postupuje do vyřazovacích bojů z druhé příčky a utká se s prozatím suverénní Kolumbií.

Reklama