Hlavní obsah

Itálie - Čína 2:0Fotbalistky Itálie postoupily na MS do čtvrtfinále

Aktualizováno

Fotbalistky Itálie postoupily na mistrovství světa poprvé od roku 1991 do čtvrtfinále. Svěřenkyně trenérky Mileny Bertoliniové v osmifinále šampionátu porazily Čínu 2:0 a jejich dalším soupeřem bude Nizozemsko. Tým mistryň Evropy vyřadil obhájkyně stříbra z Japonska po výhře 2:1 zásluhou gólu z penalty v poslední minutě.

Foto: Claude Paris, ČTK/AP

Fotbalistky Itálie postoupily na mistrovství světa do čtvrtfinále. Z gólu v síti Číny se raduje Valentina Giacintiová, Itálie vyhrála 2:0.

Článek

Ve čtvrtfinále je tím pádem sedm evropských celků a nadvládu starého kontinentu narušují jen Spojené státy americké. Soupeřem obhájkyň titulu v boji o semifinále bude domácí Francie. Další dvojice tvoří Norsko s Anglií a Německo se Švédskem.

Čínské vicemistryně světa z roku 1999 chybějí při sedmém startu na finálovém turnaji mistrovství světa mezi osmičkou nejlepších poprvé. O branky Italek, které se na předchozí šampionát v roce 2015 v Kanadě nekvalifikovaly, se postaraly Valentina Giacintiová a Aurora Galliová.

Nizozemkám zajistila postup autorka obou gólů a někdejší nejlepší fotbalistka světa Lieke Mertensová. Rozhodla v 90. minutě z penalty nařízené za nastřelenou ruku. Japonky, světové šampionky z roku 2011, přitom měly od vyrovnání z konce prvního poločasu více ze hry, ale ze všech šancí nastřelily maximálně břevno a tyč.

Mistrovství světa fotbalistek ve Francii - osmifinále:
Itálie - Čína 2:0 (1:0)
Nizozemsko - Japonsko 2:1 (1:1)
Čtvrtfinálové dvojice:
Norsko - Anglie
Francie - USA
Itálie - Nizozemsko
Německo - Švédsko

Reklama

Související témata: