Hlavní obsah

Messi si nebral servítky. Trávník byl ostudný a míč skákal jako králík

Rio de Janeiro

Nebral si servítky. Kapitán argentinských fotbalistů Lionel Messi po postupu do semifinále jihoamerického šampionátu zkritizoval kvalitu hrací plochy. Podle hvězdného útočníka Barcelony byl při pátečním čtvrtfinálovém zápase s Venezuelou (2:0) trávník na stadionu Maracaná v hrozném stavu a míč na něm skákal jako králík.

Foto: Luisa Gonzalez, Reuters

Argentinská hvězda Lionel Messi.

Článek

Messi se proti Venezuele téměř vůbec nedostal do hry, což dává za vinu i špatnému trávníku v Riu de Janeiro. "Neprožívám nejlepší Copu América. Ale je pravda, že hřiště jsou tady ostudná. Je těžké na nich kontrolovat míč a pohybovat se s ním," řekl Messi novinářům.

"Míč vypadá jako králík, na tomhle hřišti skáče všude kolem. Nepomáhá vám to v držení míče a vždycky potřebujete o vteřinu víc. Můžeme se tomu jenom přizpůsobit," přidal dvaatřicetiletý kanonýr, jenž hrací plochu kritizoval i po vítězství 2:0 nad Katarem v základní skupině.

Foto: Edison Vara, ČTK/AP

Argentinec Lionel Messi (vpravo) během utkání jihoamerického mistrovství proti Kataru.

Svěřenci Lionela Scaloniho i bez Messiho v nejlepší formě čtvrtfinále zvládli, poté co se v desáté minutě trefil Lautaro Martínez a čtvrt hodiny před koncem přidal pojistku náhradník Giovani Lo Celso. "Odehráli jsme komplexní zápas a dokázali zvítězit. Nedali jsme soupeři prostor a čekali na brejky," konstatoval pětinásobný držitel Zlatého míče.

Argentinci se o postup do finále utkají v úterý s úhlavním rivalem a hostitelem turnaje Brazílií. "Víme, že to bude těžké, protože jsou doma a budou hrát před svými fanoušky," upozornil Messi. "Ale i my máme kvalitní hráče. Ukazujeme, že v každém zápase ze sebe dáváme všechno. Naštěstí nám to vychází," dodal rodák z Rosaria, který čeká na svou premiérovou seniorskou trofej s argentinskou reprezentací.

Reklama