Hlavní obsah

Brazílie - Argentina 2:0Prokletý Messi je zase bez trofeje. Fanoušci Brazílie si užívali potupu rivala

Rio de Janeiro/Praha

Brazílie tančí radostí a slaví. V semifinále mistrovství Jižní Ameriky porazili fotbaloví Kanárci v bitvě gigantů Argentinu 2:0. První gól vstřelil v 19. minutě Gabriel Jesus, naopak devatenáct minut před závěrečným hvizdem přidal druhou trefu vítězů Roberto Firmino. Zklamaný Lionel Messi se hryzal do rtů. Jeho tým nepropadl, ale trofej z toho pro božského Lea v reprezentačním dresu opět nebude.

Foto: Ricardo Mazalan, ČTK/AP

Zklamaný argentinský fotbalový reprezentant Lionel Messi během utkání s Brazílií.

Článek
Fotogalerie

Televizní kamera nemohla zamířit jinam. Když skončilo semifinále turnaje Copa América, byl v jejím hledáčku Argentinec Lionel Messi. Zklamaně kráčel po hřišti, dobře věděl, že na úspěch v reprezentačním dresu musí zase na nějakou chvíli zapomenout. A teď ještě prohrál na půdě rivala z Brazílie. O to víc porážka bolela. A fanoušci vítězů si naopak všechno užívali, v Brazílii začal po důležité výhře nečekaný karneval.

Brazílie byla lepší. V koncovce určitě, v organizaci hry a působila i sebevědomě. Brzy šli Kanárci i do vedení po zásahu Gabriela Jesuse, který po přihrávce Firmina zblízka prostřelil gólmana. Chvlli před koncem si oba hráči role vyměnili. Gabriel Jesus si poradil s dvojicí bránících hráčů a předložil tutovku Firminovi. Ten šancí nepohrdl a bylo hotovo.

Před novináři neskrýval Messi rozčarování z výkonu rozhodčích, očekával, že bude během utkání v akci systém VAR. Argentinci soudí, že si zasloužili kopat penaltu po zákroku Daniho Alvese na Agüera. Jenže sudí nepískl a hrálo se dál. Argentina tak opět neuspěla a nevyhrála žádnou cennou trofej od roku 1993, kdy zvítězila právě na Copě América.

"Měli jsme šance, trefili jsme břevno, pak tam míč několikrát proletěl malým vápnem... Soupeř nebyl lepší než my, jen dali první gól a druhý pak dali poté, co na druhé straně rozhodčí neodpískal penaltu na Agüera," prohlásil Messi. "Rozhodčí byli otřesní. Všechny kontakty pískali jako fauly pro Brazílii. Pak se nejde soustředit na hru," dodal.

Ve finále Brazílie narazí na vítěze duelu Peru - Chile.

Copa América, mistrovství Jižní Ameriky ve fotbale v Brazílii:
Semifinále
Brazílie - Argentina 2:0 (1:0)
Branky: 19. Gabriel Jesus, 71. Firmino.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články