Hlavní obsah

Ruply mu nervy! Zklamaný Messi po prohře s Brazílií nadával na sudí

Belo Horizonte/Praha

Hořkou porážku překousával těžko. Slavný Lionel Messi si finále na letošním mistrovství Jižní Ameriky nezahraje. Argentina padla v semifinále s Brazílií 0:2 a hvězdě Barcelony po úterním utkání v Belo Horizonte ruply nervy. Ostrá kritika rozhodčích se točila hlavně kolem dvou sporných momentů. Podle Messiho měli Argentinci kopat dva pokutové kopy. Na adresu sudích proto padlo i několik vulgarit.

Foto: Ueslei Marcelino, Reuters

Lionel Messi si finále na letošním mistrovství Jižní Ameriky nezahraje. Argentina padla s Brazílií 0:2.

Článek

První gól vstřelil v 19. minutě Gabriel Jesus. Devatenáct minut před závěrečným hvizdem přidal druhou trefu vítězů Roberto Firmino. Messiho sen o zisku mezinárodního titulu se tak znovu rozplynul, finále si zahraje Brazílie.

Argentinci se dožadovali prvního pokutového kopu v 71. minutě střetnutí po zákroku Daniho Alvese na Sergia Agüera. Ani pád Nicoláse Otamendiho v závěru duelu rozhodčí k odpískání pokutového kopu nepřesvědčil. Hvězda Barcelony tak měla o viníkovi neúspěchu jasno. V pozápasovém rozhovoru výkony rozhodčích tvrdě kritizoval.

„Celý turnaj tu sudí pískají kdejakou blbost. V tomhle zápase se s VAR vůbec neradili a náš jakýkoliv kontakt s Brazilci naopak posuzovali jako faul," vyjádřil se Messi k výkonům arbitrů i asistentů u videa. V rozhovoru s novináři poté přidal ještě několik nepublikovatelných nadávek.

„Pravda je taková, že jsme vážně naštvaní, protože jsme hráli velmi dobře. Do zápasu jsme dali všechno a výsledek je pro nás opravdu frustrující," dodal dvaatřicetiletý Argentinec. Kritikou nešetřil ani Sergio Agüero. „Nechci, aby se rozhodovalo pomocí VAR, pokud tohle má být způsob, jakým to bude celé fungovat," viděl forvard Manchesteru City sporné situace podobně jako jeho krajan.

Reklama

Související témata: