Hlavní obsah

Pobřeží slonoviny - Mali 1:0Pobřeží slonoviny je ve čtvrtfinále mistrovství Afriky, k výhře pomohl i bývalý sparťan. Dál jde i Tunisko

Praha

Fotbalisté Pobřeží slonoviny a Tuniska se stali posledními čtvrtfinalisty mistrovství Afriky v Egyptě. Tým Pobřeží slonoviny zvítězil 1:0 nad Mali, které mělo sice po většinu zápasu převahu, ale své šance nevyužilo. Utkání rozhodl v 76. minutě jediným gólem útočník Crystalu Palace Wilfried Zaha. Od 85. minuty nastoupil za vítěze i bývalý sparťan Wilfried Bony.

Foto: Suhaib Salem, Reuters

otbalisté Pobřeží slonoviny postoupili do čtvrtfinále mistrovství Afriky, když porazili Mali

Článek

Mali končí po první porážce na turnaji. Pobřeží slonoviny naopak vylepší výsledek z předloňského turnaje, kde vypadlo již ve skupině, a má šanci navázat na čtyři roky starý titul. Jeho dalším soupeřem bude Alžírsko.

Tunisané zdolali Ghanu až na penalty po remíze 1:1, o které rozhodl v druhé minutě nastavení vlastní gól tuniského obránce Badúiho. V prodloužení gól nepadl, v rozstřelu neuspěl pouze Ekuban, jehož pokus gólman vystihl.

Pro čtyřnásobné africké šampiony Ghaňany je vyřazení v osmifinále nejhorším výsledkem od roku 2006, kdy vypadli ve skupině. Od té doby nebyli horší než čtvrtí.

Tunisané, kteří mají titul z roku 2004, si zopakují čtvrtfinálovou účast z minulých dvou ročníků. V dalším kole narazí na senzaci turnaje Madagaskar.

Mistrovství Afriky ve fotbale v Egyptě - osmifinále:
Mali - Pobřeží slonoviny 0:1 (0:0)
Branka: 76. Zaha.
Tunisko - Ghana 1:1 po prodl. (1:1, 0:0), 5:4 na pen.
Branky: 73. Chanísí - 90.+2 vlastní Badúi.

Reklama

Související témata: