Hlavní obsah

Olomouc uvidí zápas století. Nedvěd a další esa z Brücknerovy éry proti legendám

Olomouc

Na lahůdku v podobě „zápasu století“ se mohou těšit nejen příznivci fotbalové Sigmy Olomouc. U příležitosti 100. výročí založení klubu se v něm utkají olomoucké legendy s bývalými reprezentanty éry legendárního trenéra Karla Brücknera. Atraktivní klání, které bude také dárkem charismatickému kouči k osmdesátinám, se bude hrát 8. září na Andrově stadionu v Olomouci. Projekt představil bývalý hráč Sigmy a reprezentant David Rozehnal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenérský doyen Karel Brückner na archivním snímku.

Článek

Zápas bude podle něj rozhodovat někdejší populární sudí Pavlín Jirků. „Účast mi přislíbili téměř všichni účastníci Eura 2004 včetně Pavla Nedvěda, Petra Čecha, Tomáše Ujfalušiho a Zdeňka Grygery. Nemohu zaručit, že opravdu přijedou a zahrají si. Já ale chybět určitě nebudu," uvedl Rozehnal, bývalý skvělý stoper, který působil v Belgii, Francii, Anglii, Německu i Itálii.

Zároveň prozradil, že společně s Markem Heinzem a Radoslavem Kováčem nastoupí za oba výběry. V dresu Sigmy se vedle nich představí mj. Martin Vaniak, Luboš Přibyl, Martin Kotůlek, Milan Kerbr starší, Jan Maroši, Josef Mucha, Oldřich Machala, bratři Hubníkové, David Kobylík, Radek Drulák, Roman Sedláček, Vladislav „Niki" Lauda, Miroslav Příložný a také nynější trenér Sigmy Radoslav Látal.

Reklama

Související témata: