Hlavní obsah

Další komická penalta. Venezuelský fotbalista předvedl podivný skok a totálně selhal

Atlanta/Praha

Tenká hranice mezi obdivem a výsměchem. Hvězda MLS Josef Martínez je terčem posměšků fotbalových fanoušků za to, jak naložil s pokutovým kopem během zápasu mezi Atlantou United a D.C. United. Podivné poskočení před balonem Martínezovi v minulosti několikrát vyšlo, tentokrát ale bránu minul a jeho komický pokus obletěl fotbalový svět.

Foto: Brett Davis, Reuters

Fotbalista Atlanty United Josef Martínez během utkání MLS proti D.C. United.

Článek

Přes 44 000 fotbalových fanoušků na Mercedes-Benz Stadium v americké Atlantě sledovalo duel mezi místními United a Washingtonem, jehož průběh přinesl zajímavý moment, na který fotbaloví příznivci zřejmě jen tak nezapomenou.

Běžela 73. minuta zápasu a domácí Atlanta dostala možnost zahrávat pokutový kop. K puntíku se postavil venezuelský reprezentant Josef Martínez a stejně jako několikrát v minulosti se odhodlal k odvážnému způsobu exekuce. Těsně před balonem předvedl skok připomínající kamzíka, místo překonání ležícího gólmana však poslal míč vysoko nad branku.

Šestadvacetiletý Martínez zaváhání odčinil v nastavení, když zvyšoval na konečných 2:0 pro Atlantu. Bývalému hráči klubů BSC Young Boys, FC Thun nebo Turín FC patří druhá příčka tabulky střelců MLS, o kterou se s 16 zásahy dělí se Zlatanem Ibrahimovicem.

Podobné provedení penalty nedávno předvedl Mexičan Alan Pulido, fotbalista týmu Guadalajara, i on ale totálně selhal.

Reklama

Související témata: