Hlavní obsah

Hráč víkendu a pochvala od trenéra k tomu. Český fotbalista zářil štěstím

Bialystok/Praha

Parádní vstup do sezony, který může konkurence českému záložníkovi polské Jagiellonie Bialystok Martinu Pospíšilovi jen a jen závidět. Titul nejlepšího hráče celého víkendu a k tomu pochvala od trenéra! Kdo by chtěl víc? Vítězství 3:0 na hřišti Arky Gdyně navíc pasovalo po prvním kole tým, kde působí i další Čech Tomáš Přikryl, na první místo tabulky.

Foto: Sport.cz

Martin Pospíšil se raduje, první zápas nové sezony v dresu Jagiellonie mu vyšel parádně.

Článek

"Samozřejmě mám jen dobré pocity. Hlavně v prvním poločase jsme hráli fakt hezký fotbal. Začátek sezony je vždycky důležitý, takže jsem rád, že se nám povedlo první utkání takhle dobře," ohlížel se za vítězným vstupem do polské nejvyšší soutěže Pospíšil.

Dostalo se mu nečekané pocty, když jeho výkon ocenil i trenér Ireneusz Mamrot. Ten podobnými kousky totiž obvykle šetří. „Nerad někoho takhle po utkání chválím, ale Pospíšil předvedl opravdu dobrý výkon, takže si speciální pochvalu zaslouží," neskrýval kouč spokojenost s představením českého legionáře ve službách Bialystoku.

Foto: Sport Invest

Tomáš Přikryl s dresem Jagiellonie Białystok, vpravo manažer Jakub Otava.

A Pospíšilův výkon se zamlouval i zástupcům médií. Zkušený fotbalista se dostal do sestavy kola a byl vyhlášen nejlepším hráčem víkendu polské ligy. Navázal tak na dobré výkony z konce minulé sezony, které mu vynesly i zařazení do širšího kádru reprezentace. „Moc mě potěšilo, že jsem byl zvolený hráčem kola. Teď se podobně dobré výkony budou ode mě očekávat, snad tu laťku udržím. Nebojím se toho, cítím se opravdu výborně," poznamenal Pospíšil.

Hned ve druhém kole polské ligy se může ukázat, čeká ho totiž pikantní souboj proti nováčkovi - Rakowu Czestochowa. Tam hrají další tři Češi. Tým vede jako kapitán v Ekstraklase Tomáš Petrášek, spolu s ním nastupují i Petr Schwarz a Daniel Bartl. „Už se moc těším. Vždycky je super, když na hřišti potkáte nějakého hráče z Česka. Bude nás na hřišti docela dost," usmál se Pospíšil při myšlenkách na druhé kolo.

Věří, že jeho tým v domácím prostředí potěší fanoušky dalším dobrým výkonem. „Už se na naše fanoušky těším. Určitě jich jako vždycky dorazí hodně," dodal.

Reklama

Související témata: