Hlavní obsah

Skvělý start! Sparta se Slavií vyzrály na Turky

Praha

Nejslavnější pražské kluby - Sparta a Slavia - vykročily vítězně do devátého ročníku CEE Cupu, fotbalového turnaje pro hráče do 19 let. Sparta ve svém tréninkovém centru porazila Besiktas 3:1, slávisté na sousedním stadionu Evžena Rošického zdolali Altinordu 1:0.

Foto: Svatopluk Samler, CEE Cup

Mladí sparťané slaví výhru nad Besiktasem.

Článek

Sparta už v deváté minutě prohrávala 0:1, když po faulu stopera Vitíka na Emreho Yildize sám postižený skóroval z penalty. Zlom přišel o pět minut později, kdy se utrhl Matyáš Kozák, píchl si balon za gólmana Erkana Cinara a stoper Atamer Bilgin mu následně znemožnil zakončit do prázdné brány jen s pomocí faulu. Sudí Alex Perkin ukázal tureckému zadákovi červenou kartu a svěřenci Jana Kopáňka tak měli před sebou více než hodinovou přesilovku.

A Letenští nečekali na vyrovnání dlouho. Adam Karabec nacentroval z levé strany a Filip Šilhart z těsné blízkosti brankové čáry usměrnil míč do sítě. Sparťané otočili ještě do přestávky, když Karabec po rohu zahraném nakrátko poslal do vápna střílenou přihrávku, která skončila až v síti.

Na konečných 3:1 po změně stran zvýšil Michal Szewiezcek, jenž po přihrávce Václava Bláhy zakončoval netradičně pravou nohou. Sparťané tak momentálně vedou skupinu A, protože souboj Šachtaru Doněck s Dinamem Záhřeb skončil remízou 1:1.

Střetnutí Slavie s Altinordu přineslo jediný gól, a to hned v úvodu utkání. K radosti sešívaných se jednalo o branku do sítě celku z Izmiru.

Po rohovém kopu z levé strany hlavičkoval přesně obránce Michal Hošek. Následnou bitvu svěřenci Pavla Trávníka dovedli do vítězného konce, přestože v závěru dohrávali v deseti.

Slavia tak je po prvním dnu druhá za Palmeiras. Brazilský celek si poradil s anglickým Burnley jednoznačně 3:0. Nejlepším střelcem turnaje je po prvním dnu útočník Fabrício, který se trefil dvakrát.

CEE Cup 2019
Skupina A
Sparta Praha Besiktas 3:1 (2:1)
Dinamo Záhřeb - Šachtar Doněck 1:1 (1:0)
Skupina B
Slavia Praha - Altinordu 1:0 (1:0)
Palmeiras - Burnley 3:0 (1:0)

Reklama

Související témata: