Hlavní obsah

Odporný faul během přáteláku. Záložník Tottenhamu prošlápl protivníkovi hrudník

Šanghaj/Praha

V rámci prestižně obsazeného turnaje International Champions Cup se ve čtvrtek utkaly dva týmy z Premier League - Manchester United a Tottenham. Rudí ďáblové utkání dokázali ovládnout poměrem 2:1, fanoušci ale více než o výsledku mluví o ošklivém zákroku záložníka Tottenhamu Moussy Sissoka.

Ošklivý faul Moussy Sissoka během utkání Tottenham–Manchester United.

 
Článek

K celé situaci došlo v 25. minutě utkání. Sissoko sváděl poblíž rohového praporku souboj o míč s křídlem United Danielem Jamesem, který neudržel rovnováhu a svalil se k zemi. V tu chvíli se ještě nic nedělo, rozhodčí hru nepřerušil. Ležící Angličan – možná schválně, možná v rámci přesunutí se z břicha na záda –  lehce zachytil Sissokovu levnou nohu a záložník Spurs tak nemohl pokračovat ve hře.

Francouz v tu chvíli ale udělal naprosto nepochopitelnou věc. Místo aby upadl nebo svoji zaklíněnou nohu nějak vytáhl, šlápl svému soupeři plnou vahou na hrudník. Svým nepěkným zákrokem samozřejmě spustil strkanici mezi svými spoluhráči a fotbalisty United, kteří šli svého kolegu bránit.

Na sociálních sítích Sissoko svým zákrokem okamžitě spustil lavinu ostrých komentářů na svou adresu. Fanoušci nechápou, že měl Francouz potřebu takový zákrok předvést, zvláště když šlo o přátelské utkání. Zlobí se však nejen na něj, ale i na rozhodčího, který mu neudělil ani žlutou kartu.

Sissoko navíc nebyl jediný, kdo v utkání hrál velmi tvrdě. Za chování svých hráčů na hřišti se po zápase dokonce omluvil i manažer Spurs Mauricio Pochettino. „Jménem svých hráčů se Manchesteru United omlouvám,“ řekl. „Nebyl to jejich záměr, ale někdy, když jste unavení, jste v souboji pozdě a něco se může stát,“ cituje Argentince server Goal.

Reklama