Hlavní obsah

Sparťané se chystají na finále s brazilským gigantem

Praha

K obrovskému úspěchu schází poslední krok! Starší dorostenci pražské Sparty si v úterý od 18:00 zahrají v Ďolíčku finále prestižního CEE Cupu proti mladíkům ze slavného brazilského klubu Palmeiras. Svěřenci Jana Kopáňka obstáli v těžké konkurenci a dokázali vyhrát základní skupinu poté, co zdolali Besiktas Istanbul a Dinamo Záhřeb a nakonec je nemusela mrzet ani prohra se Šachtarem Doněck. Nyní před sparťany stojí obrovská výzva!

Foto: Svatopluk Samler, CEE Cup, Sport.cz

Adam Karabec (uprostřed) prokazuje svůj ofenzivní talent i na pražském CEE Cupu.

Článek

Brazilský klub patří k nejslavnějším klubům Jižní Ameriky, a jelikož disponuje velmi luxusní akademií, stahuje si hráče z celé 204milionové země i ze zahraničí. Na turnaji poutá velkou pozornost mládežnický reprezentant Fabricio, který nastřílel čtyři góly ve třech utkáních. Jeho parťák v ofenzívě Joao Felipe skóroval dvakrát a na další dvě trefy přihrával.

Ze Sparty je nejproduktivnějším hráčem teprve čerstvě šestnáctiletý Adam Karabec, který vstřelil jeden gól a navrch přidal dvě asistence. K důležitým postavám sparťanů na turnaji patří například také gruzínský reprezentační stoper Iva Gelašvili.

Naposledy se sparťané radovali z triumfu v letech 2015 a 2016 pod vedením trenéra Davida Holoubka. Palmeiras jde do finále jako obhájce loňského prvenství.

Vstupné na zápas činí 100 Kč.

Reklama

Související témata: