Hlavní obsah

Počínal si jako profík. Bezdomovec vstřelil parádní gól na mistrovství světa

Cardiff/Praha
Aktualizováno

Pěkně si vychutnal brankáře. Přibližně 500 bezdomovců a bezdomovkyň z 50 zemí se sjelo do velšského Cardiffu, aby soupeřili o titul mistrů světa v malém fotbale. 17. ročník akce s názvem Homeless World Cup nabídla během úterního duelu mezi výběry USA a Itálie jeden parádní fotbalový moment. Hráč Spojených států Stevenson Cedor si před brankou soupeře počínal jako zkušený profesionál a vsítil krásný gól.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Parádní gól na mistrovství světa bezdomovců v malém fotbale.Video: sntv

 
Článek

Blížil se závěr zápasu a tým USA dotahoval ztrátu o jednu branku. Míč po přihrávce převzal hráč jménem Stevenson Cedor, který žije na Haiti. Fotbalista doběhl k levé tyčce a pak začal kouzlit s míčem.

Pravá, levá, stahovačka a přesný lob. Přesně to stačilo k tomu, aby si doslova vychutnal brankáře Itálie. Vyrovnávací gól na 7:7 poslal utkání do prodloužení. Po penaltovém rozstřelu se z vítězství radovali italští bezdomovci.

Mistrovství světa se účastní i výběr České republiky. „Fotbal pomáhá lidem bez domova vidět, že mohou změnit svůj život a být něčeho součástí. Naše organizace a naši partneři jim poskytují nástroje, které k tomu potřebují," píše se na oficiálním webu mistrovství.

Reklama

Související témata: