Hlavní obsah

Anglická legenda se předvedla. Za úder do hlavy šel Rooney předčasně do sprch

Bývalý kapitán anglické fotbalové reprezentace Wayne Rooney se předvedl, tentokrát ale ne v moc dobrém světle. O útočníkovi, který v současnosti působí v USA v celku DC United, se v posledních hodinách mluví hlavně v souvislosti s nepěkným zákrokem, kterým během zápasu proti New Yorku Red Bulls počastoval svého soupeře, Cristiana Casserese. Během zahrávání rohového kopu se jej zbavil tím, že mu - zjednodušeně řečeno - takzvaně "jednu natáhl".

Foto: Usa Today Uspw, Reuters

Wayne Rooney musel v utkání MLS předčasně do sprch.

Článek

Rooney si před rohovým kopem hlídal jednoho z hráčů soupeře, jenže ten se snažil z jeho těsné blízkosti vysmeknout. To se mu podařilo právě za pomoci Casserese, který Rooneymu zablokoval cestu. Anglický forvard se ale zastavit nenechal, svého soupeře se ovšem zbavil v rozporu s pravidly, když ho udeřil do hlavy.

Otázkou je, zda si toho, co dělá, byl vůbec vědom a zda se zákroku dopustil schválně, či spíš jen v zápalu boje, jeho počínání ale každopádně nezůstalo bez odezvy. Rozhodčí si ho sice nejprve nevšiml, následně ho ale odhalilo video a Rooney musel už ve 24. minutě do sprch. Za svůj zákrok dostal rovnou červenou kartu.

Ačkoli se těsně před koncem poločasu síly vyrovnaly po druhé žluté pro Amra Tareka, DC United New Yorku podlehli 1:2.

Rooney nedávno oznámil, že svou zámořskou misi již brzy ukončí. Jeho kroky míří do druholigového Derby County v Anglii. Tam by měl bývalý forvard Manchesteru United působit jako hrající asistent trenéra.

Reklama