Hlavní obsah

Od Ligy mistrů až po okres! Kincl se stal raritou českého fotbalu

Praha

Příznivci fotbalové Sparty nikdy nezapomenou na jeho gól Laziu Řím, kterým dostal Letenské do osmifinále fotbalové Ligy mistrů. Dnes 46letý útočník Marek Kincl prožil bohatou kariéru a stále ještě kope na nižší úrovni. O víkendu se trefil za Zlatníky v okresním přeboru Prahy-západ a stal se skutečnou raritou. Je prvním českým fotbalistou, který vstřelil gól ve všech soutěžích od nejnižší IV. třídy až po reprezentaci a Ligu mistrů!

Foto: Martina Jansová, Právo

Góóól! Útočník Sparty Marek Kincl oslavuje svoji životní trefu v utkání Ligy mistrů s Laziem Řím.

Článek
Fotogalerie

Je hrdá manželka, navíc archivářka. Teď navíc i manažerka. Lucie Kinclová proto vzala věci do svých rukou.

„V příloze mi dovolte poslat přehled manželových gólů. Marek nikoho kontaktovat nechtěl, tak jsem to vzala na sebe jako jeho žena," obrátila se s úsměvem na média.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Marek Kincl překonává brankáře Lazia Řím Peruzziho během utkání základní skupiny Ligy mistrů. Zápas se hrál 9. prosince 2003 v Praze.

Prvním fotbalistou zapsaným do České knihy rekordů se v září 2014 stal Patrik Holomek. Tehdejší předseda FAČR Miroslav Pelta mu předal certifikát, že se trefil ve všech soutěžích od III. třídy až po nejvyšší soutěž.

Exsparťan Marek Kincl ho nyní trumfl. Nejenže má kompletní sbírku gólů ze všech domácích úrovní. Za Spartu skóroval také v Lize mistrů, za Rapid Vídeň v Poháru UEFA a v dresu reprezentace má také jeden zářez v neoficiálním mezistátním zápase s výběrem Hongkongu.

Neuvěřitelná sbírka je úplná

S takovou paletou mu nemůže konkurovat ani Holomek.

„Jen dobře, že můj poslední gól není nikde natočený. Pěkná haluz, ale počítá se," řekl Kincl televizi Nova.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Kincl ze Sparty Praha a Pavel Medynský ze Slavie Praha během utkání Silvestrovského derby bývalých hráčů Sparty a Slavie.

Sokol Zlatníky prohrával po poločase s FK Dobříč 1:4, právě zkušený mazák však svou trefou po přestávce zavelel k velkému obratu na konečných 5:4.

Neuvěřitelná sbírka je tak úplná!

„Máma vystřihovala z novin všechny články a vedla přehled o tátových gólech," ujišťuje syn Marek Kincl mladší, že chyba ve statistice je vyloučena.

S tátou teď hraje za Zlatníky v jednom týmu.

Reklama