Hlavní obsah

Brazílie - Kolumbie 2:2Neymar se vrátil a zachránil Brazílii před porážkou

Brazilský fotbalista Neymar se po zranění vrátil na trávník a v přípravném utkání v Miami s Kolumbií zachránil svůj tým před porážkou. Brazilci remizovali 2:2 a Neymar první gól připravil a druhý sám vstřelil. Američané v dalším přípravném utkání podlehli Mexiku 0:3.

Článek

Neymar kvůli problémům s kotníkem vynechal jihoamerický šampionát a ani za Paris St. Germain v této sezoně zatím nenastoupil. Důvodem je spíš než zranění jeho snaha klub opustit. To se potvrdilo, když ho brazilský kouč Tite pozval ke dvěma zápasům na americké půdě a nejdražší fotbalista světa se mu odměnil.

Ve 20. minutě připravil pro záložníka Realu Madrid Casemira první gól. Ještě do přestávky Luis Muriel z Bergama výsledek otočil. Nejprve proměnil penaltu za faul obránce Alexe Sandra a pak jako první kolumbijský fotbalista dal Brazílii v jednom zápase i druhý gól. Po změně stran Neymar zužitkoval Coutinhovu přihrávku a vyrovnal. Pak se ještě dožadoval penalty, ale u rozhodčího neuspěl. Brazilce čeká v úterý v Los Angeles tým Peru.

Američané v East Rutherfordu podlehli Mexiku 0:3, což je pro ně ve vzájemných duelech s tímto soupeřem nejhorší prohra od roku 2009. O góly vítězů se postarali Javier Hernández, Érick Gutiérrez a Uriel Antuna. Domácí mohli v závěru alespoň snížit, ale devatenáctiletý Josh Sargent dvě minuty před koncem neproměnil pokutový kop.

Přípravné fotbalové zápasy:
Miami (USA): Brazílie - Kolumbie 2:2 (1:2)
Branky: 19. Casemiro, 58. Neymar - 25. z pen. a 34. Muriel.
East Rutherford: USA - Mexiko 0:3 (0:1)
Branky: 21. Hernández, 78. Guttiérez, 82. Antuna.
San José: Kostarika - Uruguay 1:2 (0:1)
Branky: 48. Borges - 42. De Arrascaeta z pen., 89. J. Rodríguez.

Reklama

Související témata: