Hlavní obsah

Inter Milán otevřel v České republice svoji první akademii. Bude na Letné

Fotbalový klub Inter Milán slavnostně otevřel první akademii v České republice. Zástupci soupeře pražské Slavie v základní skupině Ligy mistrů to dnes oznámili na tiskové konferenci v Praze. U otevření nechyběla ani hráčská legenda klubu a viceprezident "Nerazzurri" Javier Zanetti.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalový klub Inter Milán slavnostně otevřel první akademii v České republice. Nechyběla u toho hráčská legenda klubu a viceprezident "Nerazzurri" Javier Zanetti.

Článek

"Jsem rád, že rozvoj tohoto projektu po celém světě nám umožňuje rozšiřovat ho dál. Zároveň jím rozšiřujeme naše know-how a zůstáváme v úzkém kontaktu s našimi fanoušky," řekl šestačtyřicetiletý Zanetti.

"Vybrali jsme si Českou republiku, protože sdílí naše hodnoty a můžeme je zde velmi dobře skloubit s výukou fotbalu a spoluprací se školami, protože si myslíme, že vzdělávání ve sportu je základem výchovy každého dítěte," uvedl Zanetti, který v roce 2010 vyhrál s Interem Ligu mistrů.

Česko sdílí naše hodnoty, chválila legenda

Projekt milánské akademie vznikl v roce 2008. "Dnes se jej účastní asi deset tisíc kluků a dívek po celém světě. Výsledky jsou za tu dobu velmi uspokojivé a projekt se neustále rozšiřuje," prohlásil technický ředitel Inter Academy Marco Monti.

V Česku se otevře osmnáctá Inter Academy. Další působí v Argentině, Bělorusku, Brazílii, Číně, Guatemale, Indonésii, Japonsku, Kanadě, Libanonu, Maďarsku, Rusku, na Slovensku, Ukrajině a v Uruguayi.

Kde bude druhý areál?

Inter Academy bude v Praze oficiálně spuštěna 23. září, kdy přijede první stálý trenér. "Bude se věnovat nejenom dětem, ale i trenérům. Je předčasné komentovat, kolik tréninků týdně se uskuteční. Zahájíme tu aktivitu ve spolupráci se školami, prezentací akademie, následně děti budou trénovat," konstatoval manažer akademie pro Prahu Jiří Hrabovský.

"Celý rok budeme působit v areálu na Letné, kde jsou menší hřiště různých rozměrů s osvětlením. Ideálně za půl roku budeme mít druhý areál, kde akademie zůstane i do dalších let," dodal Hrabovský. Umístění druhého areálu se teprve určí.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články