Hlavní obsah

Plzeňský Beckenbauer Plass a kapitán Horváth budou mít svou plaketu na zdi slávy Viktorie

Plzeň

Ještě před dnešním epilogem k devátému ligovému kolu s Jabloncem si fotbalová Plzeň užije své chvíle slávy. Tedy hlavně dvě ikony Viktorie si je užijí, protože František Plass a Pavel Horváth budou u toho, až na zdi plzeňské fotbalové slávy bude odhalena plaketa s jejich jménem. „Je to pro mě velká čest, takže určitě dorazím,“ vzkázal fanouškům František Plass.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalový záložník Pavel Horváth během benefičního utkání "Horviho poslední desítka" v plzeňské Doosan Areně. Dnes bude uveden mezi plzeňské legendy.

Článek

Za čtyři měsíce vyrostl před stadionem ve Štruncových sadech namísto někdejší Brány borců fotbalový památník připomínající klubovou historii i největší osobnosti, které ve Viktorii působily.

Hráčské i trenérské.

Na třech oblých betonových plochách budou mít svou kovovou plaketu. A právě plzeňský Beckenbauer, jak se přezdívalo v dobách aktivní hráčské kariéry Františku Plassovi, a spolu s ním Pavel Horváth budou mezi prvními jedenácti fotbalovými legendami, jejichž jméno se na zdi slávy objeví.

„Pana Plasse jsem jako hráče obdivoval, a proto je pro mě velkou ctí, že budu právě spolu s ním uveden mezi velká jména Viktorie," nechal se slyšet Pavel Horváth, s jehož působením v červenomodrém dresu je spojena nejslavnější éra Viktorie. Vždyť jí dopomohl ke třem mistrovským titulům a vítězství v domácím poháru i Superpoháru.

Uvedení prvních legend do fotbalového památníku, které přišlo město Plzeň na 1,87 milionu korun, je naplánováno na dnešní šestnáctou hodinu, hned poté bude následovat autogramiáda, které se pochopitelně zúčastní jak František Plass, tak Pavel Horváth.

V následujících letech pak budou odhalovány další destičky se jmény velkých postav plzeňské Viktorie.

Reklama

Související témata: