Hlavní obsah

Fotbal má další skandál! Opilý rozhodčí se válel na trávníku

Praha

Fotbalový svaz řeší další opilecký skandál rozhodčího. V nedělním utkání dorostenců mezi Berounem a Slaným byl asistent Milan Šefara tak opilý, že na čáře vrávoral a v jednu chvíli upadl a jen s největšími obtížemi se zvedal z trávníku. Případem už se zabývá vedení Středočeského fotbalového svazu, upozornil na svém serveru iSport.cz.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Fotbalový rozhodčí - ilustrační foto.

Článek

„Středočeský krajský fotbalový svaz zahájí disciplinární řízení s rozhodčím Milanem Šefarou, který se v dnešním utkání dorostu v Berouně coby asistent hrubě provinil proti etice sudího. Má pozastavenou delegaci do vynesení verdiktu. SKFS považuje chování sudího za neakceptovatelné a takovéto excesy bude tvrdě trestat," uvedlo vedení krajského fotbalu na svém facebookovém profilu.

Když se v květnu roku 2016 před zápasem Příbram - Slavia opili rozhodčí Marek Pilný a Jiří Jech, video alkoholem zmožených arbitrů "v akci" obletělo celý svět a český fotbal měl z ostudy kabát. Nyní je tady další případ. Rozhodčí Šefara na záběrech, které se šíří po sociálních sítích, nebyl schopen rovně chodit podle postranní čáry, vrávoral a dokonce se dvakrát složil k zemi. I divákům bylo jasné, že střízlivý rozhodně není...

Pořadatelé se na jeho stav snažili upozornit hlavního rozhodčího Tomáše Brožka, ten však i přes viditelnou indispozici nechal kolegu v utkání pokračovat. Do dalšího zápasu mladších dorostenců už Šefara důvěru nedostal.

„Z důvodu jeho podnapilého stavu," potvrdil v zápise hlavní arbitr zápasu mladších dorostenců (a druhý asistent v utkání těch starších) Marek Špidra.

„Jeho nezpůsobilý stav byl zjevný před utkáním a proto jsme se a kolegou Brožkem rozhodli ho do utkání nepřipustit a vyměnit za rozhodčího OFS Kladno, který byl na utkání přítomen panem Lukášem Pískačem, který utkání odřídil v duchu fair play," píše se podle iSport v zápise.

Reklama