Hlavní obsah

Čtvrtfinále MLS proti sobě svedlo kanonýry Ibrahimovice a Velu

Čtvrtfinále play off zámořské fotbalové ligy MLS přinese souboj nejlepších střelců soutěže. Los Angeles Galaxy se švédskou hvězdou Zlatanem Ibrahimovicem postoupilo po nedělní výhře 2:1 v Minnesotě. Jeho dalším soupeřem bude FC Los Angeles, které Mexičan Carlos Vela dovedl 34 góly k prvenství v základní části. Ibrahimovic dal jen o čtyři branky méně.

Foto: Andy Clayton-King, ČTK/AP

Zlatan Ibrahimovic (vlevo) z LA Galaxy a Michael Boxall z Minnesoty.

Článek

"Myslím, že všichni se na ten zápas těší. Každý si to tak přál," uvedl Ibrahimovic k nadcházejícímu souboji s FC Los Angeles. Derby zvané El Tráfico se bude hrát ve čtvrtek.

V nedělním utkání s Minnesotou vyšel osmatřicetiletý švédský kanonýr naprázdno. Výhru Galaxy zařídili Sebastian Lletget a Jonathan dos Santos brankami v 71. a 75. minutě. Za domácí v závěru jen snížil bývalý záložník Ostravy a Jablonce Slovák Ján Greguš.

Další čtvrtfinálové dvojice tvoří New York City - Toronto, Atlanta - Philadelphia a Seattle - Real Salt Lake.

Sacramento bude dalším nováčkem MLS

MLS rozšíří tým ze Sacramenta, který se stane 29. účastníkem soutěže. Za vstup do ligy zaplatí skupina investorů 200 milionů dolarů (přes pět miliard korun), dalších 250 milionů dolarů má stát výstavba nového stadionu v kalifornské metropoli.

Sacramento Republic hraje druhou nejvyšší americkou soutěž USL. Jeho zástupci doufají, že by mohli v MLS debutovat už v roce 2022. V příští sezoně se v lize poprvé objeví nový klub Davida Beckhama Inter Miami a také Nashville, v roce 2021 přibude Austin a další rok St. Louis.

Další města se ucházejí o 30. účastnické místo v soutěži, mimo jiné Las Vegas.

Reklama

Související témata: