Hlavní obsah

Prvním finalistou MLS je Seattle

Los Angeles

Prvním finalistou americké ligy MLS jsou fotbalisté Seattlu, kteří v úterním semifinále porazili suveréna základní části FC Los Angeles 3:1. Dvěma góly se o to zasloužil Peruánec Raúl Ruidíaz, třetí přidal Uruguayec Nicolás Lodeiro. O druhý titul v klubové historii se Sounders utkají s vítězem duelu mezi obhájcem trofeje Atlantou a Torontem.

Foto: Jayne Kamin-oncea, Reuters

Nicolas Lodeiro (10) ze Seattlu se raduje po gólu proti FC Los Angeles.

Článek

Los Angeles v základní části vytvořilo rekord soutěže v počtu bodů (72), vstřelených gólů (85) i rozdílu ve skóre (48) a ve čtvrtfinále vyřadilo městského rivala Galaxy s hvězdným Švédem Zlatanem Ibrahimovicem. V semifinále se LA díky Eduardu Atuestaovi ujalo vedení, ale Seattle skóre ještě do přestávky obrátil a po změně stran přidal třetí gól.

"Kdybychom tenhle zápas hráli desetkrát, asi bychom devětkrát vyhráli. Ale play off je o něčem jiném," řekl záložník Los Angeles Mark-Anthony Kaye. Seattle ve vzájemném souboji uspěl poprvé po pěti porážkách a postoupil do třetího finále za poslední čtyři roky. Před třemi lety Sounders zvítězili, předloni podlehli Torontu.

Reklama

Související témata: