Hlavní obsah

Mimořádně nechutné. Chorvat neměl slitování s návštěvnicemi zápasu, stačil jeden drsný kop!

Nepěkné obrázky. Zřejmě pro každého. S fotbalistou z chorvatského pralesa lomcoval vztek a vybil si ho poněkud svérázně. A drsně. Byl za to v utkání nižší soutěže Jelengrad - Jasenovac vyloučen a rozhodně si nezískal přízeň diváků.

Fotbalista v Chorvatsku honil slepice

 
Článek

Slepice od sousedů využily šanci, vnikly na hřiště a s tím, že se tam zrovna hraje mač si nedělaly žádné větší starosti. Než se jeden z hráčů, třiadvacetiletý Ivan Gazdek, rozhodl plochu nekompromisně vyčistit tím nejbrutálnějším způsobem. Hnal vetřelkyně a jednu nekompromisně nakopl. Zákrok pro zvíře k nepřežití. Vše fotbalista dovršil tím, že dodělávající slípku bez okolků zahodil za plot.

Dostal červenou kartu, ale s vhodností či nevhodností chování si moc hlavu zprvu nelámal. „Pořád lezly na hřiště. Bylo tam plno slepičinců. to je nehygienické. Tak jsem běžel za nimi a jednu náhodou zabil," líčil po zápase podle chorvatského webu 24sata.

Trest od klubu mu asi nehrozí. „Dali jsme si guláš a oslavili velkou výhru," znělo stroze z řad týmu, který zvítězil jasně 8:1.

Ani majitel slepic prý nebyl nijak zvlášť naštvaný. Hráč mu s omluvou nakonec poslal i slepici. „Koupil jsem mu novou. Je mi to líto."

Sdružení Animal Friends se ovšem obrátilo na policii a slovně dalo hráči co proto. „Rozhodně odsuzujeme tento ostudný čin a zbabělé chování hráče proti nevinnému zvířeti," uvedli ochránci.

Rozepsali se dále o zabíjení či mučení zvířat a připomínají, že každý, kdo v Chorvatsku zvíře úmyslně zabije nebo ho vystaví bolesti může být potrestán až ročním vězením.

Přitěžující okolností pro hráče by podle sdružení mělo být to, že se vše odehrálo na veřejném místě. „Záběry potvrzují, že útok na slepice byl úmyslný a promyšlený! Po kopu se ani nezastavil, neprokázal lítost."

Reklama

Související témata: