Hlavní obsah

Fanoušci Baníku Ostrava jsou nejvěrnější z celého světa

PRAHA

Zajímavou statistiku přináší internetový server voteyourteam.com, kde fotbaloví příznivci z celého světa mohou podpořit svůj tým kliknutím, čímž přidají na účet toho konkrétního týmu bod. V tuto chvíli má nejvíce bodů a první místo v žebříčku nejoblíbenějšího světového týmu zaujímá Baník Ostrava.

Článek

Stránky nabízejí fanouškům možnost podpořit tým z jakékoliv první ligy, v kterékoliv zemi. Jelikož byl tento server vytvořen před touto sezónou, můžete zde nalézt ještě tým Příbrami a Slovácka, bohužel nadšenci Bohemians a pražské Viktorky mají smůlu.

Podpořit svůj tým může kdokoliv, kdo má přístup na internet a zvláštností je, že bod každému týmu můžete přidat po každé hodině od předchozího kliknutí. Proto také počet bodů neodráží počet skutečných fanoušků, ale spíše věrné zaujetí příznivců, kteří nadšeně znovu a znovu dávají hlas svému klubu. Jak jinak si vysvětlit, že takové týmy jako Juventus, Liverpool anebo Ajax v porovnání s týmem z Bazalů jen paběrkují.

K ještě žalostnějším ligám z pohledu podpory fanoušků podle serveru voteyourteam.com patří například Španělsko nebo Německo. Když má Baník Ostrava na kontě zhruba 170 000 hlasů, úsměvně vedle toho vypadá například tým Barcelony, který svou tradicí moravský klub jasně převýší, ovšem na zmiňovaných stránkách se u něj skví číslovka 1 611 a u Bayernu Mnichov dokonce 392.

Baníku šlape na paty portugalská Benfica

Na jednu stranu se musí uznat, že fanoušci Baníku o sobě tímto způsobem dávají dobře vědět, na druhou však také záleží na tom, kolik lidí o tomto serveru ve světě vůbec ví a kolika stojí za to, aby svůj tým kliknutím podpořili. Nejinformovanější příznivci v tomto směru jsou v Brazílii, Saudské Arábii, Polsku a Portugalsku.

I kdyby se ostravskému klubu letos nepodařilo vystoupit v Gambrinus lize na stupeň vítězů, jeho fanoušci si jiné prvenství nejspíš budou moct užít. Alespoň k tomu mají dobře nakročeno. Také to má vedení Baníku dobře vymyšleno, když odkaz s instrukcemi nechalo vytvořit na hlavních stránkách klubu.

Reklama

Související témata:
  0 : 1 PSG - Dortmund 0 : 1 dohráno
20240507T21 : 00:00+0200
PSG vs. Dortmund
PSG vs. Dortmund
PSG
Dortmund
  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.