Hlavní obsah

Jarabinský skončil s trénováním v Číně

Fotbalový trenér Jozef Jarabinský po šestnácti měsících ukončil své angažmá v čínském klubu Tchien-ťin. Čtyřiašedesátiletý kouč opustil současný čtvrtý tým nejvyšší soutěže po vzájemné dohodě s klubovým vedením. Od středy je v Praze a nevylučuje, že se v dohledné době znovu objeví na lavičce.

Foto: Baník Ostrava

Trenér Jozef Jarabinský

Článek

Bývalý trenér Chebu, Slavie, Sparty a ostravského Baníku působil v Tchien-ťinu od loňského ledna a dovedl jej k šestému místu v lize. Ve druhé sezóně se rozhodl k odchodu po pouhých sedmi zápasech, ale okolnosti příliš komentovat nechtěl.

"Opakovaně tam zkrátka docházelo k určitým věcem, které jsem už dál nemohl tolerovat. Řeknu to tak, že výkonnost některých hráčů byla opakovaně velmi kolísavá a špatná," řekl v neděli Jarabinský. Už dříve naznačoval, že na dění v čínském fotbale a tamní nejvyšší soutěži mají vliv i sázkařské mafie, jimž prý podléhali i rozhodčí.

Jarabinský chtěl své exotické angažmá ukončit už po skončení minulé sezóně, ale lidé z klubu i hráči jej přemluvili, aby pokračoval. Po necelém půlroce však kouč z odešel. "Jsem rád, že jsem si angažmá v Číně vyzkoušel, ale rád jsem také tu etapu už ukončil," podotkl Jarabinský.

Do trénování prý bude mít chuť dál, už teď se k němu dostalo několik dalších nabídek ze zahraničí. "Byla tam znovu Čína, ale tu jsem už odmítl. Ve hře jsou i sousední země. Teď je brzy mluvit o tom, kde skončím. O svoji budoucnost se nebojím, ale potřebuju také nějaký čas na rozmyšlenou a také trochu odpočinku," dodal Jarabinský.

Reklama